PRAMAC

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

PRAMAC er et europeisk konsern med hovedsete i Casole d'Elsa i Toscana, Italia med fabrikker over hele verden. Selskapet er en av verdens ledende produsenter av strømaggregater i størrelsesorden 1-3360 kVA, samt også en betydelig aktør innen fornybar energi og internt håndteringsmateriell.

Selskapet er et aksjeselskap og er notert på Borsa Italiana, en del av London Stock Exchange Group. Varemerket PRAMAC er kjent for den skarpe grønne fargen de har på alle sine produkter, ikke ulikt det de norske selskapene Bring og #Ruter har opprettet de senere år.

Historie[rediger | rediger kilde]

Mario Campinoti og Spartaco Benini startet på midten av 1960-tallet selskapet L'Europea. Hensikten var produksjon av byggevarer for det lokale markedet. I 1988 overtok L'Europea aksjemajoriteten i selskapet Lifter og i 1994 ble de fusjonert til det nye selskapet PRAMAC, hvor også GMI ble innlemmet i 2001.

PRAMAC har lenge vært en av verdens ledende produsenter av små (PRAMAC Power Systems) og store (PRAMAC Power Engineering) strømaggregater og i 2005 ble Atlas Copco sin produksjon av stasjonære strømaggregater innlemmet i divisjonen PRAMAC Power Engineering. Året etter ble PRAMAC Lab stiftet og i 2007 fant børsnoteringen sted, hvorpå man samtidig fikk større fokus på fornybar energi og startet med produksjon av solcellepaneler og vindmøller i et nytt selskap kalt PRAMAC Swiss. I 2008 valgte man å gå tilbake til navnet PRAMAC Lifter for sine produkter innen internt håndteringsmateriell. Det amerikanske selskapet Powermate, en ledende produsent av mindre strømaggregater, ble overtatt i 2008 og innlemmet i divisjonen PRAMAC Power Systems.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]