P.S. I Love You (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
P.S. I Love You
Generell informasjon
UtgivelsesårUSAs flagg 21. desember, 2007
Norges flagg 4. april, 2008
Prod.landUSAs flagg USA
Bak kamera
RegiRichard LaGravenese
ProdusentWendy Finerman
Broderick Johnson
Andrew A. Kosove
Molly Smith
ManusforfatterCecelia Ahern
Richard LaGravenese
Steven Rogers
Foran kamera
MedvirkendeHilary Swank
Gerard Butler
Prod.selskapWarner Bros. Pictures
Summit Entertainment
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

P.S. I Love You er en amerikansk romantisk dramafilm fra 2007 regissert av Richard LaGravenese. Filmen er basert på en roman av Cecelia Ahern, og handler om en sørgende ung enke, Holly (Hilary Swank), som oppdager at hennes avdøde mann, Gerry (Gerard Butler), har skrevet en rekke oppgaver til henne, i ti månedlige beskjeder, som skal hjelpe henne ut av sorgen og forandre livet hennes.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Holly og Gerry er et ektepar som bor på Lower East SideManhattan. De er dypt forelsket, selv om de krangler innimellom. En vinter dør Gerry av en hjernesvulst. Holly innser hvor mye han egentlig betydde for henne, og hvor ubetydelige alle kranglene deres var. I sin sorg trekker Holly seg unna familie og vennene sine, til de dukker opp på hennes 30-årsdag. Men hun ønsker ikke leve lenger uten ektemannen sin.

Omgangskretsen hennes er fast bestemt på å gi den unge enken en lysere fremtid. De hjelper Holly å organisere leiligheten hennes, når det blir levert en kake hjem til henne, med en melding fra Gerry. Dette viser seg å være den første av flere meldinger, alle ender med "P.S. I Love You" som Gerry hadde arrangert for å levere til henne etter hans død. Hver nye melding fyller Holly med oppmuntring, og sender henne på et nytt eventyr. Men hennes mor tror alle brevene holder Holly alt for bundet til fortiden. Med Gerrys ord som guide, drar Holly etterhvert på en reise. Holly og venninene Denise og Sharon reiser til Irland hvor Gerry opprinnelig kom fra. De ankommer destinasjonen, et hus i det vakre irske landskapet.

De finner brev fra Gerry til Sharon & Denise, som ber dem ta Holly med til en pub. Der møter de William, en sanger som minner Holly om hennes avdøde ektemann. William dedikerer en sang til henne. Når hun hører sangen, blir hun overvunnet av følelser, fordi dette var sangen Gerry sang for henne kort tid etter at de først møttes. I løpet av ferien, på en fisketur, mister kvinnene begge årene til båten, og etterlater de tre kvinnene strandet midt på en innsjø. Når de venter på hjelp kunngjør Sharon at hun er gravid, og Denise avslører at hun planlegger å gifte seg. De blir til slutt reddet av William, som Sharon og Denise inviterer til å overnatte på grunn av det øsende regnet.

De kan ikke lenger benekte følelsene sine for hverandre, William og Holly kysser hverandre og har sex. William innser at hun er enken etter hans beste venn fra barndommen. Han begynner å fortelle historier om hans og Gerrys barndom. Dagen etter besøker Holly foreldrene til Gerry, og hun et brev fra Gerry som minner henne om deres første møte. Hun reiser hjem til USA og får etterhvert mer selvtillit. Hun kommer ut av ensomheten og sorgen, og omfavner venninnenes lykke. Hun kysser vennen Daniel, men de bestemmer at de har det bedre som venner. Filmen slutter med at Holly tar med moren sin til Irland. Holly ser fremover på neste kapittel i livet sitt, isteden for å bare tenke på ting som har skjedd i fortiden.

Roller[rediger | rediger kilde]

Skuespiller Rolle
Hilary Swank Holly Kennedy
Gerard Butler Gerry Kennedy
Harry Connick jr. Daniel Connelly
Kathy Bates Elizabeth Kennedy
James Marsters John McCarthy
Lisa Kudrow Denise Hennessey
Gina Gershon Sharon McCarthy
Jeffrey Dean Morgan William
Dean Winters Tom

Trivia[rediger | rediger kilde]

Under innspillingen skjedde en litt bisarr ulykke. I en litt spesiell kjærlighetsscene mellom Swank og Butler mistet han grepet i bukseselene sine, som så traff Swank som ble sendt skadet til sykehus, og måtte sy 4 sting .[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]