På kanten

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

På Kanten er en norsk filosofifestival i Kragerø. Festivalen arrangeres en gang i året, i slutten av mai eller tidlig juni. Festivalen konsentrerer seg rundt feiring av menneskets tanker, åndsliv, historie og tillærte visdom. Arrangementet har hatt en rekke velkjente deltagere både fra Norge og internasjonalt. Deltagere i 2015 var bl.a. Inga Bostad, Trond Berg Eriksen, Thomas Hylland Eriksen, Ingmar Meland, Håvard Rem, Finn Skårderud og Kjell Madsen.

Festivalen er etablert som en stiftelse. Styreleder er professor Per G. Norseng. Stifterne var Kragerø kommune, Kragerø Sentrumsforening, Kragerø Museum (Telemark Museum), Kragerø Kunstforening og UtKanten.

SitatPå Kanten - Den norske filosofifestivalen i Kragerø oppfordres man til filosofisk refleksjon om de grunnleggende spørsmål i livet, å tenke det utenkelige, strekke seg til kanten av det mulige, bryte grenser, utforske tilværelsen – hver for seg og sammen.Sitat

Den norske filosofifestivalen i Kragerø ble avholdt første gang 31. mai-4. juni 2007, med temaet "frihet eller bedrag?". Tema i 2015 er bevissthet.

Festivalen deler også ut en årlig pris. I 2015 vant Kari Jaquesson, noe som ledet til oppstuss i media[1].

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]