Out for Justice

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Out for Justice
Generell informasjon
SjangerActionthriller
Utgivelsesår1991
Prod.landUSA
Lengde91 min.
Aldersgrense18 (Norge)
Bak kamera
RegiJohn Flynn
ProdusentArnold Kopelson
Steven Seagal
Julius R. Nasso
ManusforfatterDavid Lee Henry
MusikkDavid Michael Frank
SjeffotografRic Waite
KlippDon Brochu
Robert A. Ferretti
Foran kamera
MedvirkendeSteven Seagal
William Forsythe
Jerry Orbach
Jo Champa
Annen informasjon
Budsjett$14 millioner
Premiere12. april 1991 (USA)
Eksterne lenker

Out for Justice er en amerikansk actionthriller fra 1991 med Steven Seagal i hovedrollen. Andre sentrale roller spilles av William Forsythe, Jerry Orbach og Jo Champa. Regi er ved John Flynn. Seagal var medprodusent.

Handling[rediger | rediger kilde]

Smågangsteren Richie (William Forsythe) skyter ned og dreper en politimann, tilsynelatende uten grunn. Politimannens partner og venn, Gino (Steven Seagal), sverger hevn og bestemmer seg for å drepe Richie koste hva det koste vil. I det italienske nabolaget i Brooklyn starter han derfor en hensynsløse ferd igjennom byens kriminelle elementer. Richie er tillknyttet mafiaen, men når han dreper tilfeldige, uskyldige mennesker i narkorus begynner mafiaen også å jakte på ham. Gino er oppvokst i nabolaget og har gode kontakter i mafiaen, men han nekter å la dem få ta hånd om problemet.

Om filmen[rediger | rediger kilde]

Opprinnelig inneholdt filmen såpass brutale voldsskildringer at den fikk en NC-17-rating i USA. Den fikk sensurproblemer i flere land og filmskaperne måtte derfor se seg nødt til å dempe volden.

Anmelderne

Out for Justice ble jevnt over dårlig mottatt av filmkritikerne og har bare oppnådd 23 % på Rotten Tomatoes.[1]

Anmelderen på den norske nettstedet CINERAMA gav den terningkast tre i 2000 og skrev blant annet følgende: «Handlingen i filmen bygger på en av de store actionfilm klisjéene, mordet på en partner. Vi har sett alt før og her finnes det handling nok til å fylle en kortfilm på fem minutter. Det lille som er brukes opp tidlig i filmen og resten av filmen er en lang rekke slåsskamper. Dialogen er latterlig banal; Seagal og motspillerne lirer av seg det ene dumme utsagnet etter det».[2]

Publikum

Filmen kan beskrives som en moderat publikumssuksess da den innbrakte nesten $40 millioner på amerikanske kinoer i 1991.[3] De to forrige filmene med Steven Seagal innbrakte henholdsvis $43 millioner (Dødsmerket) og $47 millioner (Hard to Kill). Produksjonskostnadene til Out for Justice var på ca $14 millioner.

Rollebesetning[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]