Oslosenteret

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Oslosenteret
Grunnlegger(e)Einar Steensnæs, Kjell Magne Bondevik
TypeStiftelse
Org.nummer989 537 113
Stiftet9. januar 2006
LandNorge
HovedkontorOslo
StyrelederKjell Magne Bondevik
Ansatte4
Nettstedhttp://www.oslocenter.no

Oslosenteret er en norsk stiftelse der personer med erfaring og kompetanse i internasjonale spørsmål kan samarbeide for fred og menneskerettigheter. Stiftelsen ble etablert 31. august 2006. Senterets arbeid har fra starten vært knyttet særlig til tre hovedområder: menneskerettigheter, demokratiutvikling og interreligiøs og interkulturell dialog.

Initiativtager og leder er tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik.[1]

Som styreleder fikk Bondevik med seg forhenværende statsminister og stortingspresident Thorbjørn Jagland (Ap). Finlands tidligere president Tarja Halonen var også med i styret.[trenger referanse] Einar Steensnæs, tidligere statsråd i Bondeviks regjering og stortingsrepresentant for KrF, er senterets direktør. Også andre av Bondeviks tidligere medarbeidere er tilknyttet senteret. Arbeidet består hovedsakelig gjennom kontakt og dialog med beslutningstakere, organisasjoner og premissgivere i Norge og internasjonalt.

Senteret fikk en rekke støttespillere innen næringslivet ved oppstart. Økonomisk støtte gis uten andre forbehold enn de som følger av Oslosenterets statutter og god regnskapspraksis.[2] Finansieringen av Oslosenteret, med betydelige pengegaver fra næringslivet stilt til disposisjon for senteret rett etter Bondeviks avgang som statsminister, har møtt kritikk fra enkelte hold.[3] Senteret har per 2020 begrenset aktivitet og noen få ansatte i Oslo.

I forbindelse med Oslosenterets tiårsjubileum i 2016 endret senteret sitt navn fra Oslosenteret for fred og menneskerettigheter til kun Oslosenteret.[trenger referanse]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]