Oslo overformynderi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Oslo overformynderi var en etat under Byrådsavdeling for finans og utvikling i Oslo kommune, fram til etaten ble avviklet 25. november 2013. Oslo Overformynderis oppgaver ble i forbindelse med avviklingen overført til Fylkesmannen i Oslo og Akershus, og overformynderiets oppgaver vedrørende legatforvaltning ble overført til Kemnerkontoret.

Fram til 2013 var etaten kommunalt overformynderi, med ansvar for å forvalte midlene til umyndige og kontrollere verger og deres regnskaper. Som overformynderi var etaten faglig underlagt Justis- og politidepartementet, mens Fylkesmannen i Oslo og Akershus var klageinstans.

Oslo overformynderi besto av 16 ansatte og ble ledet av en overformynder/fast formann som var ansatt av Oslo byråd. Oslo bystyre valgte i tillegg to politikere som overformyndere hvert annet år for en periode på fire år. Det ble også valgt to vararepresentanter. De to valgte overformynderne utgjorde sammen med den faste formann det samlede overformynderiet.

Oslo overformynderi hadde kontor i Venstres Hus i Møllergata 17, som ble delvis ødelagt av terrorangrepet i Regjeringskvartalet 22. juli 2011.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]