Oscar og Lucinda

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Oscar og Lucinda
orig. Oscar and Lucinda
Generell informasjon
SjangerDrama / Romantikk
Utgivelsesår1997
Prod.landUSA / Australia / Storbritannia
Lengde2 t. 12 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørGillian Armstrong
ProdusentRobin Dalton
Timothy White
Mark Turnbull
ManusforfatterLaura Jones
Basert påBoken til Peter Carey
MusikkThomas Newman
SjeffotografGeoffrey Simpson
KlippNicholas Beaumon
Foran kamera
MedvirkendeRalph Fiennes
Cate Blanchett
Geoffrey Rush (forteller)
Prod.selskapAFFC
Dalton Films
Meridian Films
DistributørFox Searchlight Pictures
Premiere31. desember 1997 (USA)
Eksterne lenker

Oscar og Lucinda (originaltittel Oscar and Lucinda) er en romantisk dramafilm fra 1997, regissert av Gillian Armstrong. Filmen er basert på Peter Careys roman Oscar og Lucinda fra 1988, om to personer som drar til en annen verdensdel for å realisere drømmene sine. Hovedrollene spilles av Cate Blanchett og Ralph Fiennes.[1] Geoffrey Rush er fortelleren for filmen.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Som en liten jente i Australia, får Lucinda Leplastrier en gave av herdet glass, noe som utløser hennes livslange besettelse for glass. Foreldrene til Lucinda dør, og hun blir en velstående arving etter at hennes foresatte hadde solgt det enorme jordbruksområdet som tidligere var familiens hjem. Hun kjøper en glass-fabrikk, og begynner med pengespill etter at en regnskapsfører hadde introdusert henne for det.

I mellomtiden blir en ung Oscar oppdratt som medlem av Plymouth Brethren fra faren hans, men etter å ha mottatt et tegn fra Gud bestemmer han seg for å bli med i den anglikanske troen. Som ung student blir Oscar introdusert for gambling, og bruker gevinsten til å finansiere studiene og gi resten av pengene han vinner til de fattige. Han får stipend for å studere i New South Wales. På båten dit møter han Lucinda.

I New South Wales mister Oscar stipendet sitt, etter at han ikke klarer å slutte med gambling. Han flytter inn hos Lucinda som tillater ham å arbeide ved glass-fabrikken hennes. Inspirert av en modell av en kirke av glass hun viser ham, ber han Lucinda produsere en ekte replika for å sende til deres felles venn, Dennis Hasset, og han vedder på at han klarer å levere den innen langfredag. Lucinda ønsker å vedde hele arven sin på dette veddemålet, og veddemålet kommer til å forandre begges liv fullstendig.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Ralph Fiennes.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ "Oscar and Lucinda (1997)". IMDb. Amazon.com. Besøkt 11. desember 2015.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]