Onar Åm

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Onar Åm
Født1973Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse SkribentRediger på Wikidata
Parti Det Liberale FolkepartietRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Onar Åm (født 1973)[1] er en norsk skribent, liberalist, grunnlegger av og redaktør[2] av Ekte Nyheter,[3] samt forfatter fra Stavanger i Rogaland. Han har vært entreprenør hele sin karriere hvor han arbeider med teknologiutvikling og er utdannet som ingeniør.[2]

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Åm er blant annet aktiv i samfunnsdebatten i Norge og internasjonalt. Han har vært aktiv i klimadebatten, og er kritisk til Al Gore, FNs klimapanel og deres påstander om global oppvarming.[4] Han skriver per 2018 for amerikanske Liberty Nation[5]. i tillegg til å ha grunnlagt og virke som redaktør for Ektenyheter.[2]

Åm har bidratt til Det Liberale Folkepartiets tidsskrift Liberal. Han stilte til valg for partiet i 2009 og 2013.[6][7] Åm er initiativtaker til Free State Initiative, en organisasjon som ønsker å opprette en fristat innenfor grensene til en allerede eksisterende stat.


Bibliografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Nasjonalbiblioteket angir 1973
  2. ^ a b c Pletten, Christina (4. februar 2017). «Hvordan fødes en falsk nyhet?». Aftenposten. s. 30. «En av dem, Onar Åm fra Stavanger, har startet nettstedet ektenyheter.no for å rette opp det han mener er pressens skjeve fremstilling av sannheten. […] Problemene i velferdsstaten var et tidlig tema, deretter migrantkrisen. […] I det siste har det handlet mye om Trump, sier Åm, som litt motvillig går med på å kalle seg redaktør. Stavangermannen forteller at nettstedet er basert på frivillighet. Han har ingeniørbakgrunn og ingen journalistisk erfaring.» 
  3. ^ Åm, Onar. «Ekte Nyheter». Onar Åms Lillablogg (engelsk). Arkivert fra originalen 29. juli 2021. Besøkt 29. juli 2021. 
  4. ^ «Anklaget for miljøsvindel». Stavanger Aftenblad. 27. januar 2008. Arkivert fra originalen 5. oktober 2008. Besøkt 20. september 2008. 
  5. ^ «Onar Åm, Author at Liberty Nation». Liberty Nation (engelsk). Besøkt 15. november 2018. 
  6. ^ NRK (8. juli 2009). «Vegard Martinsen (DLF)». NRK (norsk). Besøkt 3. september 2017. 
  7. ^ «NRK og media sviktet demokratiet». Journalisten.no - Nyheter og debatt om medier og journalistikk. Besøkt 3. september 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]