Olsen-banden på sporet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Olsen-banden på sporet
Generell informasjon
GenreKuppfilm, filmkomedie, kriminalfilm[1]
NasjonalitetDanmark
Utgivelsesår1975
Lengde90 min.
SpråkDansk
Bak kamera
Regissør(er)Erik Balling[2]
ManusHenning Bahs, Erik Balling
Produsent(er)Bo Christensen
MusikkBent Fabricius-Bjerre
SjeffotografClaus Loof
KlippOle Steen Nielsen
Foran kamera
MedvirkendeOve Sprogøe, Morten Grunwald, Poul Bundgaard, Kirsten Walther, Jes Holtsø, Ove Verner Hansen, Paul Hagen, Axel Strøbye, Ole Ernst, Ernst Meyer, Poul Thomsen, Pouel Kern, John Hahn-Petersen, Poul Reichhardt, Finn Storgaard,[3] Kirsten Hansen-Møller,[3] Søren Steen,[3] Alf Andersen,[3] Helge Kjærulff-Schmidt,[3] Bertel Lauring,[3] Erni Arneson,[3] Jørgen Beck,[3] Knud Hilding,[3] Ole Dupont,[1] Alf Andersen[1]
Annen informasjon
Filmformat35-mm-film
Farve/s.hvFarge
DistributørNordisk Film
Premiere(r)26. september 1975
FilmserieOlsen-banden
Eksterne lenker

Olsen-banden på sporet er en dansk film fra 1975. Dette er den syvende på rad med Olsen-banden filmer. I likhet med de andre filmene i serien ble den senere spilt inn i en Norsk versjon, her som Olsenbanden og Dynamitt-Harry på sporet fra 1977.

Handling[rediger | rediger kilde]

Etter Olsen-gjengens eneste vellykkede ran i forrige film, lever de tilsynelatende det perfekte liv på Mallorca - spesielt Kjelds kone Yvonne, som har blitt alkoholiker. Men de er fremdeles ikke fornøyde, blant annet fordi kofferten med pengene deres alltid er lenket til Egon. I mellomtiden har Bøffen sporet dem opp, og han klarer å stjele alle pengene deres. Etter at gjengen forsøker å stjele pengene tilbake, havner Egon igjen i fengsel i Danmark, noe som gir resten av gjengen en god grunn til å reise hjem også.

Når Egon kommer ut av fengselet, legger han straks en ny plan - som vanlig. Det har også Yvonne, men hun har varslet politiet om pengene som ble stjålet fra dem i Spania. Egon vil også ha pengene deres tilbake, men situasjonen blir snart veldig komplisert. Pengene er nå investert i gullbarrer, som må fraktes med tog - i en pansret vogn. Gjengen forsøker å gjennomføre en ny plan. Imidlertid har Egon oversett at DSB har forandret tidsplanen deres på grunn av overføring til sommertid, noe som gjør hele planen hans verdiløs.

Situasjonen blir derfor farlig for gjengen, men de kommer seg unna uten å bli oppdaget eller arrestert. I mellomtiden har politiet arrangert en utflukt gjennom det samme jernbane-selskapet, og «Bøffen» har oppdaget Egons planer. Gjengen lykkes faktisk med å stjele gullbarrene, og de kjøper opp majoriteten av et norsk selskap. Men skatteetaten tror ikke at inntektene fra Egons handel kommer fra noen lovlige kilder, og dermed havner Egon bak lås og slå enda en gang.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]