Oliver Lieb

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Oliver Lieb
Oliver lieb.jpg
Født31. desember 1969 (48 år)
Frankfurt am Main
Beskjeftigelse Disc jockey
NasjonalitetTyskland


Oliver Lieb (født 1969) er en tysk produsent av elektronisk musikk. Etter å ha startet med å spille bass i ulike band, begynte han med elektronisk musikk i 1992. Lieb er kjent som en av pionerene innen sjangeren trance og er også anerkjent for produksjoner innen techno og ambient. Diskografien hans er svært omfattende, og han har produsert låter under over 50 forskjellige aliaser. I tillegg til hans eget navn er aliasene L.S.G., Spicelab og Paragliders blant de mest profilerte navnene han har gått under. Berømte plateselskap han har vært en sentral bidragsyter til inkluderer Harthouse og Superstition.

Lieb har et studio i Frankfurt am Main, og han er særlig anerkjent for det store spekteret av utsyr han bruker til å lage musikken sin. I motsetning til de fleste produsentene innen elektronisk musikk, som bare bruker en eller et fåtall maskiner, har Lieb over 30 maskiner i studioet sitt.

Lieb er mest berømt for sin produksjon innen trance, først og fremst under aliaset L.S.G. Blant annet hadde han en stor hit med «Netherworld» i 1997. De siste årene har han imidlertid tatt avstand fra kommersialiseringen innen sjangeren, og har konsentrert seg om utgivelser innen techno.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]