Ole André Sivertsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ole André Sivertsen
Født10. oktober 1971 (49 år)
ÅfjordRediger på Wikidata
UtdannelseSivilingeniør
Beskjeftigelse Programleder
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Ole André Sivertsen (født 10. oktober 1971 i Åfjord, Sør-Trøndelag) er en norsk sivilingeniør og programleder som har jobbet både i TV3, NRK og TV 2. Han ble først kjent i 1999, gjennom sin deltagelse i realityserien Robinsonekspedisjonen.

Sivertsen tv-debuterte 1999 som en av deltakerne i første utgave av reality-tv-programmet Robinsonekspedisjonen. I 2001 var han fast paneldeltaker i Robinson direkte. Fra 2000 til 2002 var han programleder for det populærvitenskapelig tv-programmet Newton (88 program). Etter det gikk han tilbake til TV3 i 2003 for å lede den norske versjonen av den mislykkede reality-serien Camp Molloy. Han var samme år faglig medhjelper i spørreprogrammet KlisterhjerneTV 2. I 2005 var han medprogramleder og programutvikler i reality-tv-serien Søppelkongen (på TV 2) og i 2007 involvert i produksjonen av 2007-versjonen av Robinsonekspedisjonen som konkurranseredaktør. I 2009 var Sivertsen igjen aktuell som programleder, denne gang for NRK med programserien Den Norske Polarhistorien, en dokumentarserie bestående av seks timelange programmer om norsk engasjement i polare strøk.

Sivertsen har siden gjennombruddet som programleder for Newton (2000) jobbet med formidling av naturfag på flere fronter, blant annet som programleder og manusforfatter for «Kraftskolen» – en undervisningsserie for skoleverket finansiert av Statkraft. Han har også produsert en rekke mindre TV-prosjekter for høyskoler, ideelle organisasjoner og næringslivet. Fram til 2010 var han redaktør for naturfag i undervisningsavdelingen i forlaget Cappelen Damm. Sammen med kona Marte Næss har han drevet selskapet Filiokus Media AS, som spesialiserer seg innen forlagsvirksomhet og medieproduksjon.

I 2011 skrev han boka "Bakrus - en røff guide til dagen derpå." - en populærvitenskapelig, humoristisk gjennomgang av alkoholens fysiske, psykiske og sosiale virkning på mennesker. Boka la grunnlaget for TV-konseptet Fylla, som han i 2012 utviklet i samarbeid med produksjonsselskapet Teddy TV. Med Sivertsen som programleder ble serien på seks programmer sendt på NRK3 høsten 2013. Til tross for en del turbulens i media ved lansering, ble serien en stor suksess for NRK3, med blant annet nominasjon i klassen Beste magasin- eller livsstilsprogram i konkurransen Gullruten. Serien ble fulgt opp med ny sesong høsten 2014.

Sivertsen er utdannet sivilingeniør i miljøfysikk fra NLH.

TV (programleder/medvirkende)[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]