Og mora di også

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Og mora di også
orig. Y tu mamá también
Generell informasjon
SjangerDrama
Utgivelsesår2001
Prod.landMeksikansk
Lengde1 time og 45 min.
SpråkSpansk
Bak kamera
RegiAlfonso Cuarón
ProdusentSergio Aguero
Amy Kaufman
David Linde
Alfonso Cuarón
Jorge Vergara
ManusforfatterAlfonso Cuarón
Carlos Cuarón
Foran kamera
MedvirkendeGael García Bernal
Diego Luna
Maribel Verdú
Eksterne lenker

Og mora di også (originaltittel: Y tu mamá también) er en meksikansk film fra 2001. Filmen omhandler to tenåringsgutter på en reise sammen med en kvinne i 20-årene.

Filmen foregår på bakgrunn av de politiske og økonomiske realiteter av dagens Mexico, spesielt slutten av det uavbrutte sytti år lange regimet til de meksikanske presidentene fra Partido Revolucionario Institucional eller PRI, og begynnelsen på opposisjonen ledet av Vicente Fox. Filmen ble en stor suksess i hjemlandet og har også mottatt priser og god kritikk utlandet. I tillegg har filmen fått kultstatus blant mange på grunn av sitt til dels kontroversielle politiske budskap.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Filmen starter med å vise to tenåringsgutter, Julio fra arbeiderklassen og Tenoch (spilt av Diego Luna) fra overklassen. De har sex med sine respektive kjærester før jentene skal reise til Italia. Uten kjærestene i nærheten, benytter guttene muligheten til å leve som ungkarer. I et bryllup møter de Luisa (spilt av Maribel Verdú), som er gift med Tenochs fetter, Jano. Guttene forsøker å imponere Luisa, og oppfordrer henne til å bli med til en fiktiv, bortgjemt strand kalt Boca del Cielo («Himmelens munn»). Hun avviser forslaget.

Men senere ringer Luisa til Tenoch, og spør om tilbudet om å reise sammen med dem til stranden fremdeles står ved lag. Selv om Julio og Tenoch har liten anelse om hvor de egentlig skal, reiser de tre av gårde og kjører gjennom den meksikanske landsbygda. De snakker om sine respektive forhold og seksuelle opplevelser, for å fordrive tiden. Guttene skryter av sine egne bedrifter. Men Luisa snakker mye om Jano og minnes sin aller første kjærlighet, som døde i en motorsykkelulykke.

Under en overnatting blir Tenoch forført av Luisa. Julio ser dem gjennom den åpne døren, og opprørt går han sin vei. Senere forfører Luisa også Julio, og en opprørt Tenoch avslører at han har ligget med kjæresten til Julio. Julio og Tenoch begynner å slåss, men stopper når Luisa truer med å forlate dem. Når de kjører langs kysten den kvelden, oppdager de en isolert strand som faktisk kalles Boca del Cielo. De slår leir der, og gradvis begynner de å slappe av og nyte å være ved havet. De hygger seg sammen med en lokal familie. De overnatter ved den nærliggende landsbyen, og kommer til en ny forståelse av fenomenene vennskap, kjærlighet og sex.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]