Hopp til innhold

Office for Contemporary Art Norway

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Office for Contemporary Art Norway
Org.formStiftelse
Org.nummer984 259 344
Stiftet1. januar 2002
LandNorge
HovedkontorNedre gate 7, Oslo
OpprinnelseNorwegian Office for Contemporary Art[1]
DirektørKatya García-Antón
Nettstedwww.oca.no

Office for Contemporary Art Norway (OCA) er en uavhengig, ikke-kommersiell stiftelse hvis hovedformål er å tilrettelegge for profesjonelt samarbeid i samtidskunstfeltet mellom Norge og en internasjonal kunstscene.

OCA ble grunnlagt høsten 2001 av Kulturdepartementet og Utenriksdepartementet, og startet sin virksomhet i januar 2002, under ledelse av direktør Ute Meta Bauer. OCA administrerer Utenriksdepartementets reisestøtteordning for billedkunst og Norges deltakelse ved biennalen i Venezia, i tillegg til utvekslingsprogrammer for norske kunstnere og kuratorer i New York, Berlin, Istanbul, Brussel, Rio de Janeiro, São Paulo og Beijing, og for utenlandske kunstnere og kuratorer i Norge. Med nye lokaler fra høsten 2008 har OCA også fått sine egne prosjektlokaler for utstillinger, forelesninger og filmvisninger som en del av OCA Semesterplan.

Fra september 2005 ble OCA ledet av den amerikanske kuratoren Marta Kuzma, som ble ansatt som ny direktør etter Bauer. I 2013 overtok Katya García-Antón stillingen som leder av OCA.

Virksomhet[rediger | rediger kilde]

Internasjonal støtte[rediger | rediger kilde]

OCA tildeler økonomisk støtte som gir ikke-kommersielle internasjonale institusjoner og internasjonale kuratorer anledning til å hente inn norske kunstnere, kuratorer og kritikere i sentrale utstillinger og sammenhenger, og gjør det mulig for norske kulturarbeidere og kunstnere å bygge nettverk på den internasjonale arenaen. Søknader til denne ordningen vurderes på kvartalsmessig basis.

Internasjonale gjesteatelieropphold[rediger | rediger kilde]

OCA tilbyr gjesteatelieropphold i utlandet for norske kunstnere, kuratorer og kritikere gjennom International Studio Program ved Künstlerhaus Bethanien, Berlin, International Studio and Curatorial Program (ISCP) i New York City, Platform Garanti Istanbul Residency Program i Istanbul, Platform China Residency i Beijing, Capacete Residency Programme i Rio de Janeiro og São Paulo og ved Residency Berlin Mitte i Berlin.

Internasjonalt atelierprogram (ISP)[rediger | rediger kilde]

Det internasjonale atelierprogrammet i Oslo er åpent for internasjonale kunstnere, kuratorer og kulturarbeidere som OCA inviterer til et opphold på opphold til tre måneder, enten i forbindelse med en bestemt forskningsoppgave i Norge eller på uavhengig grunnlag. De residerende kunstnerne og kulturarbeiderne oppfordres til å engasjere seg i det norske kunstmiljøet og opprette midlertidige og varige utvekslingsbånd over hele landet.

OCA Semesterplan[rediger | rediger kilde]

OCA Semesterplan er OCAs arrangementskalender som kommer ut to ganger i året for å offentliggjøre aktiviteter, forelesninger, filmvisninger og utstillinger som finner sted i OCAs lokaler eller på OCAs initiativ.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]