Hopp til innhold

Oddmund Hagen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Fetta Oddmund Hagen (født 21. februar 1950 i Snillfjord) er en norsk lektor, forfatter og litteraturkritiker.

Han bodde i Krødsherad 1982-2018, og deretter i Trondheim. Han har vært formann i Norsk kulturråds utvalg for vurdering av prosa for innkjøpsordningen for norsk skjønnlitteratur. Han har også vært medlem av Det litterære Råd i Den norske Forfatterforening i to perioder. Han representerte Forfatterforeningen i Norsk Språkråd 2002-2004. Siden 1980-tallet har Hagen vært litteraturkritiker i Dag og Tid.

Hagen får meget god omtale av Øystein Rottem i Norges Litteraturhistorie.

Bibliografi

[rediger | rediger kilde]
  • Kvardagar – dikt (1977)
  • Tiltale – dikt (1980)
  • Trusler om drap. Tilfeldige dødsfall – (dikt 1983)
  • Krigsalbum 1943 – roman (1985)
  • Mai 1945 – roman (1987)
  • Å legge til – at alt er borte – (1989)
  • Heller ikkje du – dikt (1992)
  • Bort, bort frå dette – dikt (1994)
  • Denne brannen, alltid – noveller (1995)
  • Krigsalbum 1943. Mai 1945 – samleutgave (1995)
  • Utmark – roman (1996)
  • Det begravde lyset : tolv tekstar – prosastykker (1998)
  • Over jordet – barnebok (1998) (illustrert av Akin Düzakin)
  • Rundt jordet – barnebok (2000) (illustrert av Akin Düzakin)
  • Flukt – novelle (2000)
  • Stemmer, steg – roman (2002)
  • Bort frå jordet – barnebok (2003) (illustrert av Akin Düzakin)
  • Landskapets tekst – kunstbok (2006) (sammen med Anders Kjær)
  • Vinterbarn – roman (2007)
  • Knute – barnebok (2007) (illustrert av Akin Düzakin)
  • Utmarktrilogien – Utmark, Stemmer, steg og Vinterbarn – samleutg. (2007)
  • På garden og i skogen - barnerim (2019) (illustrert av Akin Duzakin)

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]
Forrige mottaker:
Lars Amund Vaage
Vinner av Nynorsk litteraturpris
Neste mottaker:
Marie Takvam
Forrige mottaker:
Rønnaug Kleiva
Vinner av Samlagsprisen
Neste mottaker:
Einar Økland