Odd Johan Overøye

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Odd Johan Overøye
OJO stort.jpg
Født13. april 1961Rediger på Wikidata (59 år)
Beskjeftigelse KomponistRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Odd Johan Overøye (født 13. april 1961) er komponist, pianist og førsteamanuensis ved NTNU–Institutt for musikk.

Han har utdanning fra Musikkonservatoriet i Trondheim, Norges musikkhøgskole og The Grove School of Music i Los Angeles, samt private studier hos filmkomponisten Jack Smalley.

Komposisjon[rediger | rediger kilde]

Overøyes produksjon omfatter vokalverker, orkestermusikk, musikkteater og kammermusikk, inkl. bidrag på over 30 fonogram-innspillinger. Han var i 2014 festivalkomponist under Fjord Cadenza Festivalen der bestillingsverket Camino del sur for akkordeon og orkester ble urfremført med Kaunas City Symphony Orchestra (Litauen) og Ingrid Johanne Nupen som solist. Han har samarbeidet med sentrale ensembler som TrondheimSolistene, Trondheim Sinfonietta, Alpaca Ensemble, alle korene i Nidarosdomen, kvinnekoret Cantus og Mogens Dahl Kammerkor (København). Sammen med billedkunstneren Arne Nøst og forfatteren Marit Kaldhol sto han bak den multimediale installasjonen «Harpeberget» (2007). Her nevnes også verket Arise, shine! som ble urfremført av Nidarosdomens Guttekor, TrondheimSolistene og Arve Tellefsen i desember 2008. Overøyes utstrakte samarbeid med forfatteren Eyvind Skeie har resultert i en musikaltrilogi basert på norske helgenlegender. Verkene ble fremført ved Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival i perioden 20052007, og er et samarbeid mellom barne -og ungdomskor og profesjonelle solister og musikere.

Om lag 50 av Overøyes titler for kor er publisert ved Norsk Musikkforlag og Cantando Musikkforlag. Fra 2015 er han antatt hos Walton Music, et amerikansk musikkforlag. Deler av Overøyes kormusikk har fått internasjonal utbredelse,[klargjør] både i Norden og fjernere strøk som USA, Sør-Amerika og Japan. Han er representert med melodier i flere norske sangbøker, bl a i ny norsk salmebok 2013, og er blant bidragsyterne til ny liturgimusikk for Den Norske Kirke. Overøyes orkester - og kammermusikk er publisert hos NB Noter Nasjonalbiblioteket.

Av siste prosjekter nevnes I forsommarens fang; ny musikk til pater Arnfinn Harams lyrikk (med sopranen Ann-Helen Moen og musikere) - innspilt på selskapet Øra Musikk (2016). Sammen med salmedikteren Arve Brunvoll sto Overøye bak verket «Stem i den nye songen» til reformasjonsmarkeringen i 2017. Verket var bestilt av Ung Kirkesang, og har hatt en rekke framføringer over hele landet.

Overøye var Fulbright-stipendiat ved California State University, Northridge i 2003. Han har siden 2000 vært kunstnerisk leder for sommerscenen Kyrkjehola Kulturbeite i Møre og Romsdal.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Deltar på[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

musikerstubbDenne biografien om en musiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.