Ocean's 8

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ocean’s 8
Generell informasjon
SjangerKrim / komedie
Utgivelsesår2018
Prod.landUSA
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørGary Ross
ProdusentGeorge Clooney
Steven Soderbergh
ManusforfatterGary Ross
Olivia Milch
Basert påOcean's Eleven
MusikkNicholas Britell
SjeffotografEigil Bryld
Annen informasjon
Premiere8. juni 2018 (USA)
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (en) · Offisielt nettsted (fr)

Ocean’s 8 er en amerikansk krimkomedie fra 2018 regissert av Gary Ross basert på et filmmanuskript av Ross og medforfatter Olivia Milch. Filmen er en reboot av Ocean's Thirteen, men denne har bare kvinner i hovedrollen. Den ble produsert av filmselskapet Warner Bros. Pictures.

Handling[rediger | rediger kilde]

Svindleren Debbie Ocean (Sandra Bullock) som nylig har sluppet ut av fengsel overbeviser sin tidligere kriminelle partner Lou (Cate Blanchett) om å bli med på en ny svindel. De samler sitt gamle lag, motedesigner Rose Weil (Helena Bonham-Carter), smykkeprodusenten Amita (Mindy Kaling), som er ivrig etter å flytte ut av mors hus, hackeren Nine Ball (Rihanna), den dyktige lommetyven Constance og Tammy, som selger stjålne varer.

Debbie planlegger å stjele et smykke som er verdt cirka 150 millioner dollar, og hun verver filmstjernen Daphne Kluger (Anne Hathaway) for å komme seg inn og stjele smykket. De produserer en verdiløs kopi for å bytte den ut med den ekte versjonen. Tammy finner seg en jobb i motemagasinet Vogue, og får tilgang til en galla hvor det verdifulle smykket skal vises frem. Debbie ber Daphne om å invitere kunsthandler Claude Becker (Richard Armitage), som Debbie kjenner fra tidligere. Under gallaen klarer de å fjerne halskjedet, og Amita deler det opp i flere mindre smykker. Forsvinningen av smykket fører til en stor leteaksjon, men søket avsluttes når Tammy «finner» det falske kjedet. Constance gir mindre versjoner til alle på laget for å smugle det ut fra gallaen. Debbie planter også et stykke på Claude Becker.

Eieren av smykket oppdager at det gjenfundne kjedet er falskt, og får tak i John Frazier fra et forsikringsselskap. Frazier mistenker øyeblikkelig Debbie, men hun kan sees på gallaens videoopptak hele kvelden, og dette gir henne et alibi. Debbie forteller Frazier at hun vet hvem som stjal halskjedet. De sender Frazier et bilde av smykket som Debbie tidligere plantet på Becker, og Frazier tar Becker i varetekt. Senere feirer gjengen sin suksess, og Lou avslører det virkelige målet: Samtidig som gallaen ble evakuert, erstattet hun flere andre juveler med falske kopier. Slik slapp de unna med edelstener som var enda mer verdifulle enn bare halskjedet. Med hver sin andel av pengene går hvert medlem av laget sin egen vei. Amita reiser til Paris med en mann hun møtte på Tinder. Tammy utvider sin virksomhet med stjålne varer. Daphne blir filmregissør, Lou tar motorsykkelen sin på tur over hele USA. Debbie besøker kirkegården hvor hennes storebror, Danny Ocean (fra Ocean's Thirteen) ligger begravd, Hun drikker en martini, og hun vet at broren hennes ville vært stolt av henne.

Rollebesetning[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]