OGame

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
OGame
OGame logo.png
UtviklerGameforge
Siste versjon6.6.1-pl1
Plattform NettleserRediger på Wikidata
Utgivelse1999
SjangerMMO, turbasert strategispill
ModusFlerspiller
Nettstedde.ogame.gameforge.com

OGame er et nettleserbasert nettspill, hvor man er i verdenrommet og skal administrere et imperium. Spillet har to millioner registrerte kontoer.[1] OGame ble lagd i 2000 er produsert og administrert av Gameforge.[2][3] OGame er tilgjengelig på flere språk, og det finnes flere undersamfunn i spillet bestående av folk fra flere land.[4]

Per 2011 har OGame.org totalt 52 universer, inkludert ti som bruker det nyere design. Flere nye blir lagt til i spillet med jevne mellomrom.

Handling[rediger | rediger kilde]

Alle OGame-universene består av tre klassifiseringer: galakser, systemer eller planet-sluker (som kan brytes ned til planeter, måner og ruskfelt) og alle universer har opptil 9 galakser. Hver spiller starter med en planet med tilfeldig tildelte koordinater, i et tilfeldig system og en galakse. Den første planeten består alltid av 163 felt, som bestemmer hvor mange bygningsoppgraderinger som max kan bygges på planeten.

Opprinnelig kunne spillerens imperium bestå av opptil 9 planeter i en hvilket som helst ledig planet. I motsetning til mange andre strategi-spill, gir ikke OGame spilleren konstant kontroll over romfartøyet. En allianse er en gruppe spillere som har slått seg sammen, og brukes til solidaritetsformål. Allianser blir opprettet for at spillere skal beskytte hverandre mot angrep, slå seg sammen for å raide andre planeter eller for å fremme frihandel blant medlemmene.

Det finnes tre hoved-ressurser i spillet: Metall, Krystall og Deuterium, som kan opprettes via gruver eller kjøpes med penger. Det finnes separate gruver for hver ressurs, som kan oppgraderes for å produsere ressursene raskere. Disse ressursene brukes til å bygge bygninger, skip, forsvar eller til forskning på ny teknologi. For å drive gruvene er det nødvendig med energi som kan produseres med for eksempel solcelle-anlegg eller fusjonsreaktor. Deuterium er den mest verdifulle ressursen fordi den også kan brukes som drivstoff for romskip. Jo større skipsflåten er, desto mer drivstoff krever den.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «OGame». 14. juli 2006. Arkivert fra originalen 14. juli 2006. Besøkt 18. januar 2016. 
  2. ^ online, heise. «IT-News, c't, iX, Technology Review, Telepolis». heise online (tysk). Besøkt 18. januar 2016. 
  3. ^ «Computer-Games: Mit Spionage zum Sieg | Wissen & Bildung | BR». 10. januar 2008. Arkivert fra originalen 10. januar 2008. Besøkt 18. januar 2016. 
  4. ^ Official OGame forum

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]