Hopp til innhold

Nouvelle Vague (band)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Nouvelle Vague
Nouvelle Vague på Arvikafestivalen i 2007
BeskjeftigelseSkribent Rediger på Wikidata
OpphavFrankrikes flagg Frankrike
SjangerBossa nova
New Wave-coverlåter
Aktive år2003 –
PlateselskapPeacefrog Records
NettstedNouvellesVagues.com
IMDbIMDb
Medlemmer
Marc Collin
Olivier Libaux
Diverse sangere inkludert:
Gerald Toto
Melanie Pain
Andre forhold

Nouvelle Vague er et fransk musikerkollektiv som er sammensatt av arrangørene Olivier Libaux og Marc Collin. Bandets musikkstil kan nærmest ligne bossa nova. De låtene som bandet velger å framføre er stort sett coverlåter av gamle New Wave-klassikere.

Bandnavnet

[rediger | rediger kilde]

Bandnavnet Nouvelle Vague er tatt fordi det kan ses som et ordspill mellom tre viktige elementer i deres musikk. Nouvelle Vague henspiller dels på den nye franske bølge som igjen henspiller på bandets utspring og deres kunstneriskhet. Det henspiller også på New Wave som er den typen musikk som gruppen helst gjør coverlåter av. Til sist henspiller det også på bossa nova som kan oversettes fra portugisisk som New Wave.

Nouvelle Vague

[rediger | rediger kilde]

På det første albumet Nouvelle Vague, ga bandet nytt liv til låter fra den gamla New Wave-æraen. På albumet har de blant annet gjort coverlåter av Depeche Mode, The Clash, Dead Kennedys og Joy Division.

Bande à part

[rediger | rediger kilde]

På det neste albumet Band à part fortsetter gruppen i samme ånd som på den første platen. Denne gangen gjær de coverlåter av blant annet Yazoo, New Order, Bauhaus og Billy Idol.

Nouvelle Vague live på Rockefeller, 10. oktober 2009.
Nouvelle Vague live på Rockefeller, 10. oktober 2009.

Nouvelle Vague i media

[rediger | rediger kilde]

Deres cover av Dead Kennedys «Too drunk to fuck» er med i Quentin Tarantinos film Grindhouse: Death Proof. Låta In a Manner of Speaking ble brukt som avslutningslåt i filmen A Mighty Heart fra 2007.

Diskografi

[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]