Stein Lier-Hansen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Stein Lier-Hansen
Født9. mai 1955[1]Rediger på Wikidata (68 år)
BeskjeftigelsePolitiker, daglig leder Rediger på Wikidata
Embete
PartiArbeiderpartiet
NasjonalitetNorge

Stein Øyvind Lier-Hansen (født 1955) er en norsk organisasjonsleder og politiker. Han er tidligere statssekretær (Ap) i Miljøverndepartementet, og generalsekretær i NJFF. Han var administrerende direktør i bransjeorganisasjonen Norsk Industri fra 2006 til 2023.[2][3]

Han har skrevet Jegerprøveboka sammen med Bjørn Wegge. Boka brukes i jegeropplæringen, og har kommet i flere opplag og utgaver siden 1983. Stein Lier-Hansen er opprinnelig fra Rjukan. Hans far, Knut Lier-Hansen, var aktiv i motstandsbevegelsen under den tyske okkupasjonen av Norge og deltok i senkingen av DF «Hydro».[4]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Store norske leksikon, snl.no[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ «Stein Lier-Hansen». www.norskindustri.no (norsk). Besøkt 16. august 2020. «Adm. dir. i Norsk Industri har han vært siden organisasjonen så dagens lys; 1. januar 2006. Før det var han sjef i Prosessindustriens Landsforening, en av de to NHO-foreningene som slo seg sammen og ble til Norsk Industri.» 
  3. ^ «Stein Lier-Hansen slutter i Norsk Industri og går til Bellona». Altinget.no. 1. desember 2023. Besøkt 5. januar 2024. 
  4. ^ Elisabeth Helgeland Wold (6. mai 2014). «Preget av industrioppvekst». Dagsavisen. Besøkt 29. mai 2019. «Vi som er vokst opp i Rjukan i etterkrigstida opplevde velferd og hadde det trygt og godt. En eksportindustri genererer robuste velferdssamfunn og det er fremdeles viktig å ha en stor eksportindustri. Industrimiljøet var et bra miljø å vokse opp i, hvor folk tok vare på hverandre og hadde et bra sosialt liv. Faren min, Knut Lier-Hansen, var en av de tre sabotørene som sprengte ferja så tungtvannet ble utilgjengelig for tyskerne.» 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

  • (en) Stein Lier-Hansen – kategori av bilder, video eller lyd på Commons Rediger på Wikidata
  • Artikkelen har ingen egenskaper for politikerdatabaser i Wikidata