Norsk-Tysk Handelskammer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Norsk-Tysk Handelskammer
Drammensveien 111b.JPG
Norsk-Tysk Handelskammer holder til i en villa i Drammensveien i Oslo. Bygningen huset tidligere DDRs ambassade
TypeHandelskammer
Org.nummer992 697 946
Stiftet26. mars 2008[trenger referanse]
LandTyskland, Norge
HovedkontorOslo
VirkeområdeNorge
Nettstednorwegen.ahk.de

Norsk-Tysk Handelskammer er en del av et verdensomfattende nettverk av tyske utenlandshandelskammere (Auslandshandelskammern – AHK), som består av rundt 120 avdelinger i 80 land.

AHK i Oslo/ Norsk-Tysk Handelskammer[rediger | rediger kilde]

Norsk-Tysk Handelskammer i Oslo ble etablert 4. juni 1986.[trenger referanse] I dag[når?] har kammeret 29 medarbeidere og over 780 medlemmer fra Norge og Tyskland.

Tjenester[rediger | rediger kilde]

AHK i Norge gir norske foretak som vil etablere seg i Tyskland og tyske foretak som vil inn på markedet i Norge råd og hjelp om rådende markedsbetingelser i det respektive landet. Handelskammeret hjelper et foretak å komme inn på markedet, og står til disposisjon for foretaket videre fremover hvis det skulle være nødvendig. Spekteret av tjenester som tilbys er blant annet markedsstudier, forretningspartnerformidling, messerepresentasjon og organisering av fellesstander, mva-representasjon og personalforvaltning.

Norsk-Tysk Handelskammer tilbyr sine medlemmer fagseminarer og tilgang til større arrangementer som medlemmene kan benytte som kontaktforum. I tillegg tilbys medlemmene næringslivsmagasinet «connect» som kommer ut fire ganger i året.

AHK verden over[rediger | rediger kilde]

AHKene er bilaterale privatrettslige foretak som forenes av tre felles funksjoner: medlemsorganisasjon, arbeid for å fremme tysk utenlandshandel samt tjenesteytelser. De enkelte avdelingene finansieres ved hjelp av salg av tjenester og fra bidrag fra i alt 50 000 medlemmer verden over. For ivaretakelse av forskjellige oppgaver som har offentlig interesse mottar AHK-ene statlige midler fra det tyske Næringslivsdepartementet (Bundeswirtschaftsministerium).

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]