Nordvestterritorienes flagg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Nordvestterritorienes flagg

Nordvestterritorienes flagg er delt i blått, hvitt og blått på samme måte som i Canadas flagg, det vil si at det hvite midtfeltet er videre enn de to flankerende feltene. Midt i det hvite feltet står territorienes våpenskjold. Flagget er i forholdet 1:2. Det ble til ved avholdelsen av en nasjonal konkurranse. Denne ble vunnet av Robert Bessant fra Manitoba. Flagget ble innført ved territorialrådets vedtak av 1. januar 1969.

Fargene blått og hvitt symboliserer henholdsvis innsjøene og havet (blått) og is og snø (hvitt). Våpenskjoldet viser symboler for territorienes natur og ressurser. Det hvite feltet med den blå stripen øverst i skjoldet står for Nordvestpassasjen. Nedre del er delt diagonalt. Dette representerer tregrensen. Den grønne delen står for skogene i sør, mens den røde delen står for tundraen i nord. De gule brikkene står for mineralrikdommene i grunnen, mens revehodet står for pelsjakten.

Etter at Nunavut i 1999 ble utskilt fra Nordvestterritoriene har flaggets symbolikk vært diskutert, da en del av natursymbolikken ikke lenger er dekkende for de gjenværende delene av territoriet.

Litteratur[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]