Nordmøre Trafikkselskap

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Nordmøre Trafikkselskap AS (NTS) var et rutebilselskap etablert i 1987 med basis i de tidligere selskapene Kristiansund-Frei Billag, Nordre Nordmøre Billag og Smøla Billag.

Historie[rediger | rediger kilde]

Nordmøre Trafikkselskap hadde hovedbase i Kristiansund med avdelingskontorer på Tustna, Aure og Smøla. NTS ble overtatt av Hemne-Orkladal Billag (HOB) i 1996-97. På samme tid overtok HOB også naboselskapene Molde Bilruter og Mørelinjen. 1. januar 1998 var NTS en del av HOB Møre sammen med de tidligere selskapene Molde Bilruter og Mørelinjen. Hovedkontoret til HOB Møre ble lagt til Kristiansund.[1] HOB fusjonerte i 2001 med Trondheim Trafikkselskap til Team Trafikk, og HOB Møre ble til Team Møre. Alt i slutten av 2002 ble dette selskapet overtatt av Nettbuss, som førte til at Team Møre endret navn til Nettbuss Møre.

Virksomhet[rediger | rediger kilde]

NTS fortsatte virksomheten til de tre tidligere selskapene. Det omfattet lokale person- og skoleruter i ruteområdet. Det var enda igjen noen godsruter, men NTS videreførte mye av godstrafikken utenfor rute som forløperne hadde drevet. Det var transporter for TINE, transport av melk i tankbiler. Ikke minst var det betydelig langtransport, ikke minst av fisk og fiskeprodukter ut fra Nordmøre til Østlandet og til ulike steder i Europa.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Historikk». Hemne-Orkladal Billag. Arkivert fra originalen 17. desember 2000. 

Litteratur[rediger | rediger kilde]

  • Ottesen, H., Hjermann, L., Høsteng, A. K., Vollstad, K., Haugen, K. R., & Skudal, S. (2001). Rutebilnæring under omstilling 1965-2000. Molde: TL Møre og Romsdal.
NO road sign 512.svgDenne bussrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.