Nokia Networks

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Nokia Networks
NokiaNetworks.svg
Org.formPrivateid selskap med begrenset ansvar
BransjeTelekommunikasjon
Etablert1. april 2007
MorselskapNokia
Hovedkontor EsboRediger på Wikidata
LandFinland
Produkt(er) MobilnettRediger på Wikidata
Adm. dir. Rajeev SuriRediger på Wikidata
Nettsted Offisielt nettsted

Nokia Siemens Networks
60°13′27″N 24°45′31″Ø

Nokia Networks er en av verdens største leverandører av løsninger og infrastruktur innen telekommunikasjon.

Nokia Siemens Networks (NSN) startet driften 1. april 2007 [1] etter en fusjon mellom Siemens AGs COM-divisjon og Nokias Network Business Group. Selskapet har sitt hovedkontor i Esbo i Finlands Hovedstadsregion. NSN har over 60 000 ansatte og opererer i de fleste land i verden. I juli 2013 ble det annonsert at Nokia kjøpte Siemens andel i selskapet for en sum av 2,21 milliarder dollar.[2].

Nokia Siemens Networks Norge AS ledes av Finn Erik Hermansen og har hovedkontor på Økern i Oslo. Selskapet er markedsleder i Norge og leverandør til de største mobil- og fastnettoperatørene i Norge – blant annet NetCom, Telenor, Network Norway/Mobile Norway, Jernbaneverket/GSM-R, Ventelo og UNINETT.

Oppkjøp[rediger | rediger kilde]

I 2011 kjøpte NSN nettverksdelen til Motorola Solutions.

15. april 2015 kunngjorde det Nokia Networks at det hadde avtalt å kjøpe alle aksjene i Alcatel-Lucent for 15,6 milliarder euro. Overtakelsen skal ifølge Nokia finne sted tidlig i 2016 forutsatt konkurransemyndighetenes godkjennelse. Bell Labs vil bli opprettholdt, mens varemerket Alcatel-Lucent skal erstattes av Nokia.[3][4]

Ettersom Siemens, Motorolas og Alcatel-Lucents nettverksdivisjoner nå er kjøpt opp av selskapet er det nå kun en konkurrent i vesten i mobilnettverksbransjen igjen, nemlig Ericsson. I tillegg har det dukket opp sterke konkurrenter fra Kina de siste årene, i første rekke Huawei.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]