Nokia Networks

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Nokia Networks
Org.formPrivateid selskap med begrenset ansvar
BransjeTelekommunikasjon
Etablert1. april 2007
MorselskapNokia
HovedkontorEsbo
LandFinland
Produkt(er)mobilnett
Adm.dir.Rajeev Suri
Nettstedwww.nokia.com (en)
Kart
Nokia Networks
60°13′27″N 24°45′31″Ø

Nokia Networks er en av verdens største leverandører av løsninger og infrastruktur innen telekommunikasjon.

Nokia Siemens Networks (NSN) startet driften 1. april 2007 [1] etter en fusjon mellom Siemens AGs COM-divisjon og Nokias Network Business Group. Selskapet har sitt hovedkontor i Esbo i Finlands Hovedstadsregion. NSN har over 60 000 ansatte og opererer i de fleste land i verden. I juli 2013 ble det annonsert at Nokia kjøpte Siemens andel i selskapet for en sum av 2,21 milliarder dollar.[2].

Nokia Siemens Networks Norge AS ledes av Finn Erik Hermansen og har hovedkontor på Økern i Oslo. Selskapet er markedsleder i Norge og leverandør til de største mobil- og fastnettoperatørene i Norge – blant annet NetCom, Telenor, Network Norway/Mobile Norway, Jernbaneverket/GSM-R, Ventelo og UNINETT.

Oppkjøp[rediger | rediger kilde]

I 2011 kjøpte NSN nettverksdelen til Motorola Solutions.

15. april 2015 kunngjorde det Nokia Networks at det hadde avtalt å kjøpe alle aksjene i Alcatel-Lucent for 15,6 milliarder euro. Overtakelsen skal ifølge Nokia finne sted tidlig i 2016 forutsatt konkurransemyndighetenes godkjennelse. Bell Labs vil bli opprettholdt, mens varemerket Alcatel-Lucent skal erstattes av Nokia.[3][4]

Ettersom Siemens, Motorolas og Alcatel-Lucents nettverksdivisjoner nå er kjøpt opp av selskapet er det nå kun en konkurrent i vesten i mobilnettverksbransjen igjen, nemlig Ericsson. I tillegg har det dukket opp sterke konkurrenter fra Kina de siste årene, i første rekke Huawei.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]