Noe Ganske Annet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Noe Ganske Annet
Stiftet1986
Medlemmer39
NettstedNoe Ganske Annet

Noe Ganske Annet, forkorta NGA, er et blanda sangkor, stifta i 1986, for studenter ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet i Ås.

Virksomhet[rediger | rediger kilde]

Korets formålsparagraf slår fast at «... sangkoret Noe Ganske Annet har som det sanne og høyeste mål å spre sangerglede til den som tilfeldigvis skulle være tilstede. Om mulig enda høyere er målet om sosialt samvær for korets stolte sangerhorde...». Foreninga tar oppdrag i Ås- og Oslo-området og er ellers med på arrangementer både på universitetet og internt. Av årlige arrangementer inkluderes en julekonsert, en NGA-dag og to korhelger på vekslende universiteter i landet. Annethvert år har koret også en stor kabaret på nyåret. Opptak av nye medlemmer foregår hver høst og vinter. Medlemmene i koret er fordelt på stemmene bass, tenor, alt og sopran. Koret har øvinger på tirsdager. Grisefesten er foreningens øverste organ og styret er korets utøvende organ. Styret består av en leder, en dirigent og ytterligere tre styremedlemmer. Sangkoret er medlem av Norges korforbund.

Antrekk[rediger | rediger kilde]

Da Noe Ganske Annet ble stifta i 1986 besto antrekket av hvite laboratoriumsfrakker. Noen få år senere ble disse farga røde. Allerede på 90-tallet var frakkene erstattet med grønne og blå vester og en svart såkalt «sopp» på hodet. Soppen har med tiden blitt borte, men den grønne og blå vesten er fortsatt det alminnelige antrekket for koret. Vesten blir brukt over en hvit skjorte sammen med svarte bukser. Som gallaantrekk ved høytidelige anledninger kler sangkoret seg som mafia. Mennene går da med svarte vester, hvite skjorter, svarte bukser, svarte sko, sløyfe eller slips og mafiahatt. Kvinnene gikk tidligere i røde kjoler, men bruker i dag svarte, lange kjoler med et gallabånd over venstre skulder. Sopraner har grønt bånd og alter har blått bånd.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]