Night Watch

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Night Watch
orig. Ночной Дозор
Generell informasjon
GenreThriller, fantasy-film,[1] vampyrfilm, filmatisert litteratur, actionfilm
NasjonalitetRussland
Premiere2004
Lengde115 min.
SpråkRussisk
Bak kamera
Regissør(er)Timur Bekmambetov[2][3][4]
ManusTimur Bekmambetov, Laeta Kalogridis, Sergej Lukjanenko
Basert påNotsjnoj Dozor
Produsent(er)Konstantin Ernst, Anatolij Maksimov
MusikkJurij Potejenko
SjeffotografSergej Trofimov
KlippDmitrij Kiseljov
Foran kamera
MedvirkendeKonstantin Khabenskij,[3] Vladimir Mensjov,[5] Valerij Zolotukhin,[3] Aleksey Chadov,[5] Zjanna Friske, Viktor Verzjbitskij,[4] Gosja Kutsenko, Marija Porosjina,[5] Marija Mironova,[5] Nikolaj Oljalin,[5] Galina Tjunina, Ilja Lagutenko,[5] Anna Semenovitsj,[5] Georgij Dronov, Anna Dubrovskaja, Aleksej Maklakov, Rimma Markova,[5] Dmitrij Martynov,[5] Aleksandr Samojlenko,[5] Anna Sljusarjova, Igor Savotsjkin,[5] Jekaterina Malikova,[6] Konstantin Murzenko[6]
Annen informasjon
Farve/s.hvFarge
FilmselskapBazelevs
DistributørFandangoNow
Budsjett1 800 000 dollar
Totalomsetning33 899 078 dollar
Premiere(r)2004, 29. september 2005 (Tyskland)[7]
OppfølgerDay Watch
Eksterne lenker

Night Watch (originaltittel: Ночной Дозор) er en russisk film fra 2004 regissert av Timur Bekmambetov.[8][9]

Handling[rediger | rediger kilde]

Siden tidenes morgen har enkelte mennesker hatt overnaturlige evner, men de er delt mellom lysets og mørkets krefter. I middelalderen møtes hærene fra begge sider ved en tilfeldighet, og en stor kamp begynte. Men de to fraksjonslederne, Geser og Zavulon, arrangerer en våpenhvile. Styrkene med lyse krefter ble kalt Nattevakten, og siden med de mørke kreftene ble kalt Dagvakten.

I nåtiden i Moskva besøker Anton Gorodetskj en heks ved navn Daria, for å be henne gjennomføre en trolldom. Men i det trolldommen er i ferd med å bli fullført, bryter to skikkelser seg inn og forhindrer Daria fra å fullføre resten av trolldommen. Når de oppdager at Anton også er i stand til å se dem, innser skapningene at han også har de samme kreftene som dem.

Tolv år senere har Anton vervet seg til Nattevakten. Som politi-betjent i Moskva, oppdager Anton flere tegn som Geser sier er knyttet til en eldgammel profeti om en uhyre mektig skikkelse. Antons videre undersøkelser fører ham til en sykepleier, Svetlana - som også viser seg å ha magiske krefter.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]