Newnham on Severn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Newnham on Severn
St Peters Church, Newnham - geograph.org.uk - 210626.jpg
Sognekirken, dedikert sankt Peter
LandStorbritannia Storbritannia
Konst. landEngland England
Distrikt:Forest of Dean
Admin. grevskap:Gloucestershire
Seremon. grevskap:Gloucestershire
StatusLandsby (village)
PostnummerGL14
Befolkning1 296 (2011)

Newnham
51°48′11″N 2°27′00″V

Newnham on Severn er en landsby i det verdslige sognet Newnham i distriktet Forest of Dean som ligger i grevskapet Gloucestershire, England. Den ligger på vestbredden av elven Severn, omkring 16 km sørvest for Gloucester og 5 km sørøst for Cinderford ved veien A48. I henhold til folketellingen i 2011 hadde landsbyen en befolkning på 1 296 innbyggere.[1]

Historie[rediger | rediger kilde]

Newnham-on-Severn from Dean Hill, maleri av William Turner fra Oxford anskaffet av Gloucester City Museum & Art Gallery i 1977 med støtte fra The Art Fund.

Romerne anla tre veier gjennom stedet, på grunn av den strategiske plasseringen ved Severn. Angelsakserne opprettet den første permanente bosetningen, og normannerne befestet denne for å forsvare den mot waliserne. I løpet av middelalderen ble havnen viktig for handel med andre deler av de britiske øyer. Henrik II brukte havnen i 1171, da han la ut med 400 skip og 5000 menn for å invadere Irland.

Sognekirken ble første gang bygget i det 1300-tallet, skjønt det tidligere bare hadde vært et kapell der siden 1018. Allerede i 1366 ble kirken erstattet av en ny som ble anlagt på høyere sted, ettersom den første var utsatt for erosjon fra elven. Den nye er fortsatt i bruk, selv om den ble skadet av en krutteksplosjon i 1644 under den engelske borgerkrigen, og av brann i 1881.

Newnham var lenge et av de viktigste og mest framgangsrike steder i Gloucestershire vest for Severn, men i 1827 åpnet Gloucester- og Sharpnesskanalen, og dens betydning dalte raskt.

Styre[rediger | rediger kilde]

Det verdslige sognet er en del av valgkretsen 'Newnham and Westbury'. Denne valgkretsen begynner i nord ved Westbury-on-Severn og følger deretter elven Severn til Newnham. Den totale befolkningen i kretsen var i henhold til folketellingen i 2011 på 3 088 innbyggere.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

(en) Newnham on Severn – kategori av bilder, video eller lyd på Commons