Newnham on Severn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Newnham on Severn
Land Storbritannia Storbritannia
Konst. land England England
Distrikt: Forest of Dean
Admin. grevskap: Gloucestershire
Seremon. grevskap: Gloucestershire
Status Landsby (village)
Befolkning ? (-)
Newnham on Severn ligger i England
Newnham on Severn
Newnham on Severn
Newnham on Severn (England)
51°48′11″N 2°26′58″VKoordinater: 51°48′11″N 2°26′58″V

Newnham on Severn er en landsby i Gloucestershire, England. Den ligger i skogen Forest of Dean, på vestbredden av elven Severn omkring 16 km sørvest for Gloucester og 5 km sørøst for Cinderford. Landsbyen er et verdslig sogn.

Romerne anla tre veier gjennom stedet, på grunn av den strategiske plasseringen ved Severn. Angelsakserne opprettet den første permanente bosetningen, og normannerne befestet denne for å forsvare den mot waliserne. I løpet av middelalderen ble havnen viktig for handel med andre deler av De britiske øyer. Henrik II brukte havnen i 1171, da han la ut med 400 skip og 5000 menn for å invadere Irland.

Sognekirken ble første gang bygget i det 14. århundre, mens det tidligere bare hadde vært et kapell der. Allerede i 1366 ble kirken erstattet av en ny, ettersom den første var utsatt for erosjon fra elven. Den nye er fortsatt i bruk, selv om den ble skadet av en krutteksplosjon i 1644, under den engelske borgerkrigen, og av en brann i 1881.

Newnham var lenge et av de viktigste og mest fremgangsrike steder i Gloucestershire vest for Severn, men i 1827 åpnet Gloucester- og Sharpnesskanalen, og dens betydning dalte raskt.