Hopp til innhold

New York City FC

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
NYC FC
New York City Football Club
Nettsidehttps://www.nycfc.com/
KallenavnThe Bronx Blues
HjemmebaneYankee Stadium
Kapasitet30,321
LigaMajor League Soccer
LandUSA
StedNew York
EierCity Football Group, Yankee Global Enterprises
Administrasjon
Adm. direktørFerran Soriano
TrenerEnglands flagg Nick Cushing (midlertidig)

New York City Football Club er en amerikansk profesjonell fotballklubb basert i New York City som konkurrerer i Major League Soccer (MLS). NYCFC begynte å spille i 2015, som et ekspansjonslag i ligaen. Klubben er den første MLS-franchisen som er basert i byen, og den andre franchisen i New York-hovedstadsområdet etter New York Red Bulls, basert i Harrison, New Jersey.

Laget eies av FC Football Group (80%) og Yankee Global Enterprises (20%).

Laget spiller for tiden på Yankee Stadium Før det offisielle laget ble annonsert, ble planer presentert av MLS for å bygge et fotballstadion i Flushing Meadows-Corona Park i Queens. Men på grunn av motstand mot å bygge et stadion på parkland, så vel som innvendinger fra New York Mets, som spiller i nærheten, mistet nettstedet favoriseringen da det nye laget ble annonsert. Laget kom opp med et alternativt forslag om å bygge stadion i Bronx ved siden av Yankee Stadium for å bli ferdigstilt i 2018. Den 21. april 2014 bekreftet klubben at de ville spille sine første sesonghjemsspill på Yankee Stadium, og at planene for et fremtidig stadion var i gang.

MLS hadde en interesse i å sette et andre lag i New York-området allerede i 2006, da MetroStars eksklusive territoriale rettigheter vendte tilbake til ligaen som en betingelse for klubbens salg til Red Bull GmbH. I det følgende året hadde ligaen holdt samtaler med flere grupper, inkludert New York Mets eier Fred Wilpon og hans familie, om å eie den andre New York-klubben. Wilpons interessen for MLS ble etter hvert sviktet etter familiens tap i Madoff-investeringskandalen, men ligaen fortsatte å lete etter investorer.

I 2010 annonserte MLS-kommisjonær Don Garber offisielt at ligaen har til hensikt å gjøre sin 20. franchise til et andre lag i New York-området. På den tiden håpet ligaen håpet å få det nye laget til å starte operasjoner innen 2013. Garber holdt også diskusjoner med eierne av den omstartede New York Cosmos, men de slo seg på ligaens ekspansjonsavgift og enhetsstruktur og bestemte seg for ikke å søke om inntrengning, i stedet for å bli med i den andre tierne i Nord-American Soccer League. Garber hadde tidligere dyrket interesse for å kjøpe investeringer fra en stor europeisk fotballklubb for å være eiere av en fremtidig franchise, og i desember 2008 annonserte han et bud på et Miami-ekspansjonshold ledet av FC Barcelona som skulle begynne lek i 2010 hvis det ble akseptert, selv om budet til slutt falt gjennom (Garber diskuterte også kort Barcelona som investerer i en franchise i New York før han flyttet fokuset til Miami.

Spillerstall

[rediger | rediger kilde]
Nr. Posisjon Spiller
1 USAs flagg K Sean Johnson
5 Norges flagg F Birk Risa
6 USAs flagg MB James Sands
7 USAs flagg MB Alfredo Morales
Nr. Posisjon Spiller
9 Algeries flagg A Monsef Bakrar
14 USAs flagg MB Juan Pablo Torres
17 Østerrikes flagg MB Hannes Wolf


Utlånte spillere

[rediger | rediger kilde]
Nr. Posisjon Spiller


Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]