Natal

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Natal
(Cidade do Sol)

Flagg

Våpen

Kart over Natal
Beliggenheten i delstaten Rio Grande do Norte

LandBrasils flagg Brasil
DelstatRio Grande do Norte
Innbyggernavnnatalense
Grunnlagt25. desember 1599
Oppkalt etterjul
Avstand til hovedstad2 509 km
TidssoneUTC-3
Postnummer59000-000
Retningsnummer84
Areal167,26 km²
Befolkning896 708[1] (2021)
Bef.tetthet5 361,03 innb./km²
Høyde o.h.30 meter
KlimaTropisk klamt
Kart
Natal
5°47′42″S 35°12′32″V

Natal er hovedstad og en kommune i delstaten Rio Grande do Norte i nordøstregionen av Brasil.[2] Byen ligger ved munningen av elven Rio Potengi.

Historie[rediger | rediger kilde]

Nordøstspissen av Sør-Amerika, Cape São Roque, ble første gang besøkt av Europeiske oppdagere i 1501. Dette skjedde under Amerigo Vespuccis ekspedisjon i årene 1501-1502. Cape São Roque ligger om lag 20 km. nord for dagens Natal. Området var lenge bare bebodd av den indianske urbefolkningen samt av franske pirater.

Den 25. desember 1559 ble Natal etablert som en bosetning utenfor fortet «Forte dos Santos Reis.» Den viktigste inntektskilden for de som bodde i området var kvegoppdrett.

Under 2. verdenskrig hadde det amerikanske forsvaret flybaser i nærheten av Natal. Disse ble brukt som utgangspunkt for luftangrep på de tysk-okkuperte områdene i Nord-Afrika. I nærheten av byen ligger rakettoppskytningsbasen Barreira do Inferno.

Økonomi[rediger | rediger kilde]

Via Costeira i Natal.

Turisme er hovedindustrien i Natal hvor blant annet sand-dynene og stranda Ponta Negra er et populært turistmål. Det er også et regionalt senter for oljeindustrien i området. Rio Grande do Norte er den nest største oljeproduserende staten i Brasil.

Reis Magos festning

Galleri[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Brasilstubb
Brasilstubb
Denne artikkelen om en kommune i Brasil er foreløpig kort eller mangelfull. Om du vet mer om temaet kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den.