Nanni Moretti

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Nanni Moretti
Nanni Moretti Cannes 2011.jpg
Født 19. august 1953
Bruneck
Ektefelle Silvia Nono
Bror Franco Moretti
Barn Q20644317
Nasjonalitet Italia
Utmerkelser Commandeur des Arts et des Lettres‎

Giovanni (Nanni) Moretti (født 19. august 1953) er en italiensk regissør.

Han vant Gullpalmen i 2001 for filmen Sønnens rom (La stanza del figlio), som han også hadde skrevet og spilte hovedrollen i.

I 2006 lagde han Il caimano. Filmen handlet om Silvio Berlusconi, og ble gitt ut like før det italienske valget i 2006. Det var en av de mest suksessfulle filmene i Italia i 2006.

Filmografi i utvalg (regissør)

  • Den siste messen (1985)
  • Veskebæreren (1990)
  • Kjære dagbok (1994)
  • Italia i april (1998)
  • Sønnens rom (2001)
  • Il caimano (2006)
  • Stille kaos (2008)
  • Vi har en pave! (2011)
  • Mia madre (2015)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]