Hopp til innhold

Nana (manga)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Nana er en japansk tegneserie, manga, som er tegnet av Ai Yazawa. Den har også blitt videreutviklet som tegnefilm, anime. De første tolv bindene av serien solgte over 22 millioner kopier i Japan. Nana er en realistisk serie som for det meste foregår i Tokyo.

Navnet kommer fra de to hovedpersonene som begge heter Nana, men betyr også sjujapansk, og som små humoristiske innslag går sju igjen i det meste. De to møtes på samme tog, de skal til samme by, og ender opp med å bo i samme leilighet. Det som skiller dem fra hverandre er personlighetene deres. Den ene er veldig jentete. Hun kan bli barnslig og hun har det med å drømme seg bort. Den andre er en sterk personlighet og er vokalist i ett punk-band kalt «Black Stones».

Den 5. mars 2001 krysser Nana Osaki og Nana Komatsu (med kallenavnet Hachi) veier når de begge flytter til Tokyo, etter å ha fylt 20 år. Nana Osaki forsøker å satse på en profesjonell karriere sammen med bandet sitt, Black Stones. Nana Komatsu flytter inn sammen med kjæresten sin. Til tross for vidt forskjellige personligheter og ambisjoner, finner de to kvinnene snart en rekke fellestrekk med hverandre og flytter inn i samme leilighet. Men samtidig som de følger drømmene sine, begynner problemer med berømmelse og kjærlighet å sette vennskapet deres på prøve.

Nana Komatsu slår opp med kjæresten sin, etter at han var utro mot henne. Samtidig gjenforenes Nana Osaki med sin tidligere kjæreste Ren, gitaristen i Japans nåværende mest populære band, Trapnest. Hennes forhold til Ren fører til at Nana Komatsu utvikler et av-og-på-forhold med Trapnests bassist, Takumi, samtidig som hun forelsker seg i «Black Stones» gitarist: Nobu. Men når Nana Komatsu oppdager at hun er gravid, velger hun å gifte seg med Takumi - til tross for følelsene sine, noe som også forårsaker problemer mellom henne selv og Nana Osaki.

Når et magasin avslører Nana Osakis forhold, opplever Black Stones kraftig økende popularitet. Nana Osaki og Ren begynner imidlertid å få problemer i forholdet deres, på grunn av Nana Osakis misunnelse på Trapnest. I tillegg begynner Ren med narkotika, selv etter at de blir forlovet. Kort tid før Black Stones skal begynne sin første turné, blir bassisten deres, Shin, arrestert. Dette gjør at Nana Osaki begynner sin solo-karriere. Samtdig som hun begynner å skape seg et navn, dør Ren i en bil-ulykke.

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]
Autoritetsdata