Museo Thyssen-Bornemisza

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Museo Thyssen-Bornemisza
Thyssen-Bornemisza.JPG
Sted Madrid
Typekunstmuseum
ArkitektRafael Moneo
Museumsdirektør Guillermo Solana
Etablert1992
Åpnet1992
Årlig besøkstall671 078
Map
Museo Thyssen-Bornemisza
40°24′58″N 3°41′42″V
AdresseP.º del Prado, 8
Nettstedhttps://www.museothyssen.org/

Museo Thyssen-Bornemisza er et kunstmuseum i det sentrale Madrid. Museet disponerer rundt 800 verk av blant andre Jan van Eyck, Tizian, Rubens, Rembrandt, Vincent van Gogh, Monet og Picasso. Samlingene er et resultat av familiens kunstinteresse over to generasjoner.

Hovedsamlingen er i en bygning i neoklassisistisk stil fra slutten av 1700-tallet, Villahermosa-palasset. Det er senere ombygd til å bli egnet som kunstmuseum, og har senere fått tilbygg som har tatt noe av den opprinnelige hagen. Tilbygget rommer temporære utstillinger, samt Carmen Thyssen-Bornemisza-samlingen som fungerer som eget supplement til hovedhuset. Begge byggene er i tre etasjer, med kjeller for museumsstab og lagre.

Samlingene er lagt opp slik at en kan følge en kunsthistorisk rute fra renessansen og til nordamerikanske malere og Pop Art. Museet samarbeider med andre museer om temautstillinger, slik at enkelte verker ikke alltid er til stede.

Et utvalg av familiens samlinger finnes forøvrig i Museo Nacional de Arte de Cataluña i Barcelona

Verk[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Nuvola apps package graphics.svgDenne kunstrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.