Mudcrutch

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Mudcrutch
Tompetty indy.jpg
OpphavGainesville, Florida
Periode19701975
2007
SjangerRock
Country rock
PlateselskapShelter Records
Reprise Records
Nettstedwww.Mudcrutchmusic.com
Medlemmer
Tom Petty
Tom Leadon
Randall Marsh
Mike Campbell
Benmont Tench
Tidligere medlemmer
Jim Lenahan
Danny Roberts
Charlie Souza

Mudcrutch er et rockeband fra Gainesville, Florida, best kjent for å være det som senere ble til Tom Petty & the Heartbreakers. Bandet ble startet i 1970, ble oppløst i 1975 og gjenoppsto i 2007. Per 2010 har bandet gitt ut et studioalbum, tre singler og en konsert-EP.

Historie[rediger | rediger kilde]

Mudcrutch ble dannet i 1970 av Tom Petty og Tom Leadon, som hadde spilt sammen i ett band de kalte The Epics. Mudcrutch besto av Petty (bass og vokal), Leadon (gitar og vokal), Randall Marsh (trommer) og Mike Campbell (gitar). Leadon forlot bandet i 1972 og ble erstattet av bassist/gitarist/vokalist Danny Roberts. Roberts spilte bass og sang bakgrunnsvokal på bandets eneste Shelter Records-singel; «Depot Street» med «Wild Eyes» som B-side. Keyboardist Benmont Tench ble også med i bandet. I likhet med The BeatlesThe Cavern Club i Liverpool, var Mudcrutch hus-bandet på Dub's Lounge i hjembyen Gainesville, Florida.

I 1974 signerte Mudcrutch platekontrakt med Shelter Records og flyttet til Los Angeles, California. Bandet ga ut en singelen Depot Street i 1975, men den kom ikke på listene. Etter at Danny Roberts forlot gruppen, inviterte Tom Charlie Souza for å ta over bassgitaren, og bandet spilte inn i Leon Russells Tulsa Studio, og senere hjemme hos Leons Encino. Bandet ble oppløst i 1975. Petty, Campbell, og Tench dannet the Heartbreakers i 1976 sammen med Stan Lynch og Ron Blair, også fra Gainesville.[1]

2008 - gjenforening[rediger | rediger kilde]

I august 2007, inviterte Tom Petty Mudcrutchs originale medlemmer Randall Marsh og Tom Leadon til å gjenforene Mudcrutch. De spilte inn et album, Mudcrutch, som ble gitt ut 29. april 2008Reprise Records. Albumet inneholder 14 gamle og nye sanger. «We would play and then we would just talk about the old days» (Vi spilte, og så snakket vi om gamledager), sa Tom Leadon om innspillingene. Bandet turnerte i California for å promotere albumet.

Fans som kjøpte billetter gjennom Ticketmaster fikk seks gratissanger fra platen.

11. november 2008 ble konsertalbumet Mudcrutch Extended Play Live gitt ut, dette var en EP. Alle sporene ble spilt inn i april 2008. Samme dag kringkastet den amerikanske musikk-kanalen VH1 Classic en dokumentar om bandet.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Album[rediger | rediger kilde]

Singler[rediger | rediger kilde]

  • 1971: «Up in Mississippi Tonight» / «Cause Is Understood» (Pepper 9449)
  • 1975: «Depot Street» / «Wild Eyes» (Shelter SR-40357)
  • 2008: «Scare Easy» (25. mars 2008)

Dukker også opp på[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ DeYoung, Bill. "Tom Petty: Full Steam Ahead" Goldmine July 13, 1990: 18–30

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


musikkstubbDenne musikkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.