Ticketmaster

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ticketmaster
Etablert1976
MorselskapLive Nation Entertainment
Datterselskap(er) Seatwave
HovedkontorWest Hollywood
Nettsidehttp://www.ticketmaster.com/, http://www.ticketmaster.co.uk/

Ticketmaster er et selskap som selger billetter hovedsakelig til kultur- og sportsarrangementer. Selskapet ble etablert i 1976 og er det største i verden av sitt slag.[trenger referanse]

Billettservice AS er eid av Ticketmaster og tar seg av driften i Norge.

Billettservice[rediger | rediger kilde]

Billettservice AS er et norsk billetteringsselskap som eies av Ticketmaster som igjen eies av Live Nation Entertainment. Selskapet formidler årlig mer enn 5 millioner billetter og tjenestene kjøpes av festivaler, teatre, idrettsklubber, konsertlokaler, orkestre, promotorer, kulturhus m.m. Selskapet tilbyr billettsystemer, distribusjonsløsninger og markedsføringstjenester. Billettservice har hovedkontor i Oslo og callsenter i Mo i Rana.

Historie[rediger | rediger kilde]

Selskapet har sitt utspring fra Oslo Nye Teaters billettsystem på 1970-tallet og var da kommunalt eiet. Selskapet Billettservice ble etablert i 1977. I 1987 ble selskapet solgt til Posten som sørget for etableringen av landsdekkende distribusjon og callsenter. Flere selskaper, blant annet Statoil og Narvesen, har sammen med Posten vært inne på eiersiden frem til 2001 da selskapet ble kjøpt av amerikanske Ticketmaster.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]