Motor Trend

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Motor Trend er et amerikansk bilmagasin. Det kom første gang ut i september 1949, publisert av Petersen Publishing Company i Los Angeles i den amerikanske delstaten California, og hadde undertittelen The Magazine for a Motoring World. Petersen Publishing ble solgt til den britiske utgiveren EMAP i 1998, som igjen solgte de tidligere Petersen magasiner til Primedia i 2001. Per 2007 blir det utgitt av TEN: The Enthusiast Network (tidligere Source Interlink Media). Det har et opplag hver måned på over en million.[1]

Innhold og seksjoner[rediger | rediger kilde]

Innholdet i Motor Trend er delt opp i seksjoner, eller avdelinger:

Road test[rediger | rediger kilde]

Motor Trend magasin forsyner sine lesere med skriftlige «road tests» av kjøretøyene. Disse blir publisert hver måned og er ment å gi leserne råd og informasjon om de publiserte biler, spesielle aspekter ved bilen og hva leseren kan forvente av en bil de måtte kjøpe. For eksempel, hvis Motor Trends vei-tester Cadillac Escalade, vil artikkelen gi leseren informasjon omkring Cadillac Escalade, og hva som kan forventes ved et eventuelt kjøp.

Sammenligning av biler[rediger | rediger kilde]

Det er to hovedtyper av Motor Trends sammenligninger. Vanlige sammenligninger normalt foretas på to eller tre biler relatert til hvordan hver og en av dem er å eie, å, kjøre, etc. På Motor Trends YouTube-kanal (som bærer navnet «Motor Trend Channel») putter Motor Trend deres beste sammenligninger for måneden i en serie som kalles «Head 2 Head», hvor Motor Trend skribenter sammenligner biler via YouTube. «Stor Test» sammenligner typiske egeskaper av alt fra fire til syv biler hvor alle sammenlignes mot de andre. På en måte er sammenligningene som en stor kjøretest hvor mange biler sammenlignes, i stedet for bare en.

Trender[rediger | rediger kilde]

Seksjonen The Trend forsyner leseren med det siste nye på bilfronten, innen bilindustrien. Denne seksjon kan inneholde nyheter om bilindustrien, de enkelte fabrikker, om biler som kalles tilbake. etc. "Newcomers" (nylig redesigned eller helt nye modeller), sammen med korte informative artikler om dem, finnes også her.

Motor Trend Garage[rediger | rediger kilde]

Motor Trend disponerer en flåte av leiebiler for test (langtidsleie) ved sitt hovedkvarter i Los Angeles i California. Majoriteten av Motor Trends redaktører er hver og en tildelt en bil, og har plikt til å kjøre den daglig og rapportere alt som hender med den. Hver måned blir en eller to nye biler lagt til flåten for å erstatte de som går ut. Hver langtidstest varer omtrent et kalenderår. Ikke alle biler får en oppdatering i tidskriftet hver måned, selv om bilen fortsatt er der. Denne seksjon er vanligvis plassert bakerst i magasinet.

Andre forhold[rediger | rediger kilde]

Andre typer artikler som av og til finnes i tidskriftet Motor Trend. Det er valigvis en spesialartikkel hver måned. For eksempel; i en utgave av tidskriftet kan det være en spesiell artikkel om Motor Trends «Real MPG» testing (faktisk forbrukstest). For disse tester måler Motor Trend drivstofføkonomien til en bil, under mange forhold og sammenligner resultatene med EPA-verdiene som produsentene gir til forhandlerne som de igjen bruker ovenfor forbrukerne.

Årets bil[rediger | rediger kilde]

The Chevrolet Volt vant COTY-prisen i 2011.

En av de tidligste og lengstvarende av magasinets artikler er presentasjonen av utdeling av prisen for Årets bil (Car of the Year). Dette prisen har blitt delt ut nesten kontinuerlig siden magasinet kom ut for første gang, selv om selve frasen ikke blir fastsatt inntil vel inn på 1950-tallet. Den kom ut før den tilsvarende europeiske Car of the Year-prisen som ble initiert i 1964.

Den første vinneren var 1949 Cadillac som hadde den innovative overliggende ventilerte V8-motoren. Mens selskapet initielt takket nei til prisen fra det nye tidskriftet, så refererer de nå med stolthet til denne Årets bil-prisen i publisert materiell.[2][3] Prisen har gjennomgått flere delinger og kombinasjonsmuligheter i løpet av årene og har blitt kalt Golden Wheels Award (gyldendehjulprisen) i en periode fra 1970-årene og har resultert i prisen Truck of the Year og Import Car of the Year så vel som SUV of the Year. Ikke desto mindre, den er fortsatt ettertraktet av produsenter og er vanligvis dekket av den vanlige pressen som den viktigste prisen tildelt i den amerikanske bilindustrien.

Nøn av de siste vinnere av Årets bil-prisen inkluderer Chevrolet Volt (2011), Volkswagen Passat (2012), Tesla Model S (2013), Cadillac CTS (2014), Volkswagen Golf (2015) og Chevrolet Camaro (2016).

Nye biler[rediger | rediger kilde]

Magasinet utgir en spesialutgave hver september og oktober hvor de siste nye biler blir presentert. Septemberutgaven presenterer siste nytt om (sedaner, kupér, etc.) for neste år, mens oktoberutgaven ser på terrengkjøretøy, MPV-er og SUV-er.

Avgreninger[rediger | rediger kilde]

Truck Trend[rediger | rediger kilde]

Tidskriftet Truck Trend presenterer funksjoner og de siste nyhetene relatert til kjøretøyene i små lastebil-, SUV- og crossover-segmentene. I tillegg så tillater hjemmesidens leserseksjon å legge inn bilder og informasjon om deres kjøretøy. Truck Trend hadde sin start i 1995 som seksjonen «Truck Trends» i selve Motor Trend. Den ble en selvstendig publikasjon i 1887.

Motor Trend Classic[rediger | rediger kilde]

Motor Trend Classic som hadde en produksjonspause sendt på 2000-tallet ble gjennoppstartet i 2010. Tidskriftet konsentrerte seg om betydelige bilklassikere fra hele verden som var laget i løpet av den siste 60 årene. Tidskriftet ble senere stoppet igjen og per 2014 produseres ikke lengre Motor Trend Classic.

Motor Trend On Demand[rediger | rediger kilde]

Motor Trend On Demand er en nettbasert fjernsynstjeneste. Den viser fjernsynsserier fra Motor Trend, Automobile Magazine, Hot Rod Magazine, Super Street og Four Wheeler, slik som Roadkill. I 2015 kjøpte TEN opp Torque.TV og integrerte den inn i tjenesten, la til dekning av motorsportkonkurranser slik som Blancpain GT Series, Pirelli World Challenge, Deutsche Tourenwagen Masters, V8 Supercars, British Touring Car Championship, TCR International Series, FIA European Formula 3 Championship, European Le Mans Series, Australasian Safari, Motoamerica, Endurance FIM World Championship, Motocross World Championship, AMA EnduroCross Championship og FIM SuperEnduro World Championship. Noen av deres programmer sendes også på lufen på CBS Sports Network.

Bruktbilgaranti[rediger | rediger kilde]

I 2009 introduserte Motor Trend et sertifiseringsprogram for brukte biler,[4] initielt med forhandlere i Atlanta i Georgia og Cincinnati i Ohio. Som forklart i deres pressemelding, så er programmet drevet av EasyCare.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Motor Trend». Echo Media. Besøkt 30. januar 2011. 
  2. ^ Flory,, J. "Kelly", Jr. (2008). American Cars 1946-1959. Jefferson, NC:: McFarland & Coy. s. 190. 
  3. ^ «Cadillac CTS Scores Second Motor Trend Car of the Year® Award» (pressemelding). Cadillac. 7. november 2013. Besøkt 25. juli 2015. 
  4. ^ Ramsey, Jonathon (24. januar 2009). «Motor Trend getting into the used car business». Autoblog". Besøkt 24. januar 2009.