MPV

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

MPV (Multi Purpose Vehicle) eller flerbruksbil er en personbil som er en blanding mellom en minibuss og en forvokst stasjonsvogn. Denne typen bil har mange praktiske fordeler, stor plass, mange seter og lett inn- og utstigning, en stor fordel for barnefamilier.

En MPV er et praktisk kjøretøy med utallige muligheter for å innrette setearrangementet etter det spesifikke behov. Man kan velge mellom å ha mange seter i bruk og litt bagasjeplass eller få seter og mye bagasjeplass.

Det er viktig at adgangen til bagasjerommet er enkel, at åpningen er stor og lessekanten lav. Bagasjerommet i de fleste MPV’er rommer mellom 350 og 500 liter, det vil si at plassen omtrent fordobles når setene tas ut eller bare legges ned. Mange MPV’er utstyret med spesielle og praktiske setearrangementer.

MPV-ene er typisk fem, seks eller syvsetede. To av de MPV-er som finnes på det norske markedet, Fiat Multipla og Honda FR-V har tre forseter,

En fordel ved en MPV, utover plassen og innretningsmulighetene, er inn- og utstigningsforholdene. Da bilen er høyere enn en alminnelig stasjonsvogn, kommer folk lett inn og ut, og for barnefamiliene er det lett å få barna plassert i barnestoler og seler.