Mother Love Bone

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Mother Love Bone
OpphavUSAs flagg Seattle, Washington
Periode19881990
SjangerHard Rock
Grunge
Heavy Metal
Aktive år19881990
PlateselskapStardog Records
Mercury Records
IMDbIMDb
Tidligere medlemmer
Andrew Wood
Stone Gossard
Jeff Ament
Bruce Fairweather
Greg Gilmore
Logo
s logo

Mother Love Bone var et amerikansk band som eksisterte fra 1988 til 1990. Bandet regnes ofte som forløperen til Pearl Jam.

Mother Love Bone ble dannet i 1988 etter at Green River ble oppløst. Bandet besto de tre tidligere Green River-medlemmene Jeff Ament, Stone Gossard og Bruce Fairweather, samt vokalist Andy Wood, som tidligere hadde vært medlem av bandet Malfunkshun, og trommeslager Greg Gilmore. Bandets musikk var mer melodisk og mer preget av tradisjonell rock enn Green River. Dessuten tok den eksentriske Wood med seg elementer av glamrock til bandet.

Mother Love Bone rakk å gi ut én EP og ett album i løpet av sin historie. EP-en Shine hadde relativt bra salgstall å vise til, og man ventet derfor at bandets første album Apple kunne bli deres store gjennombrudd. Slik gikk det ikke. Wood, som hadde narkotikaproblemer, tok en overdose 16. mars 1990 og døde tre dager senere – bare noen uker før utgivelsen av Apple. Kort tid etter ble bandet oppløst. Bandets siste utgivelse Stardog Champion var en samleplate som besto av låtene fra de to tidligere platene.

Etter Woods død spilte Ament og Gossard inn et minnealbum dedisert til Wood sammen med Chris Cornell og Matt Cameron fra Soundgarden i et prosjekt som fikk navnet Temple of the Dog. Deretter var Ament og Gossard med på å starte opp et nytt band som fikk navnet Pearl Jam, noe som ble et av de største og mest populære rockebandene i verden på 1990-tallet.

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]