Morten Nyhus

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
For plateprodusenten, se Morten Nyhus (1956)
Morten Nyhus
Født15. mars 1957 (61 år)
Tønsberg
Søsken Svein Nyhus, Egil Nyhus
Nasjonalitet Norge

Morten Nyhus (født 15. mars 1957 i Tønsberg) er en norsk dramatiker og billedkunstner.

Morten Nyhus er oppvokst på Eik utenfor Tønsberg. Fra 1981 til 2006 var han bosatt i Danmark. Han er utdannet barnehagelærer fra Høgskolen i Vestfold og har studert malerkunst ved Det Jyske Kunstakademi i Århus i Danmark. Høsten 1990 var han student ved Forfatterlinja i Bø ved Høgskolen i Telemark.

Morten Nyhus har skrevet flere skue- og hørespill, blant annet for Det kongelige teater i København, Danmarks Radio og NRKs Radioteatret. I 1996 utgav han bildeboka Høna, villdyra og den tykke månen.[1] Han har også vært tilknyttet den danske billedkunstnergruppa Cromisterne.

Nyhus deltok i Norsk dramatikkfestival 2008 med stykket «Hvorfor kommer du ikke inn til oss andre». Det handler en sønn som kommer hjem til sine pensjonistforeldre i håp om endelig å løsrive seg. Dessverre blir det totalkollaps i kommunikasjonen, men kjæresten hjelper til i floka.[2]

Morten Nyhus er gift med den danske skulptøren og installasjonskunstneren Lena Søeborg. Han er også storebroren til tegnerne Svein og Egil Nyhus.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]