Morten Nyhus

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
For plateprodusenten, se Morten Nyhus (1956)
Morten Nyhus
Født15. mars 1957Rediger på Wikidata (67 år)
Tønsberg
BeskjeftigelseSkribent, dramatiker, billedkunstner Rediger på Wikidata
Utdannet vedHøgskolen i Vestfold
Det Jyske Kunstakademi
EktefelleLena Søeborg
SøskenSvein Nyhus
Egil Nyhus
NasjonalitetNorge

Morten Nyhus (født 15. mars 1957 i Tønsberg) er en norsk dramatiker og billedkunstner.

Morten Nyhus er oppvokst på Eik utenfor Tønsberg. Fra 1981 til 2006 var han bosatt i Danmark. Han er utdannet barnehagelærer fra Høgskolen i Vestfold og har studert malerkunst ved Det Jyske Kunstakademi i Århus i Danmark. Høsten 1990 var han student ved Forfatterlinja i Bø ved Høgskolen i Telemark.

Morten Nyhus har skrevet flere skue- og hørespill, blant annet for Det kongelige teater i København, Danmarks Radio og NRKs Radioteatret. I 1996 utgav han bildeboka Høna, villdyra og den tykke månen.[1] Han har også vært tilknyttet den danske billedkunstnergruppa Cromisterne.

Nyhus deltok i Norsk dramatikkfestival 2008 med stykket «Hvorfor kommer du ikke inn til oss andre». Det handler en sønn som kommer hjem til sine pensjonistforeldre i håp om endelig å løsrive seg. Dessverre blir det totalkollaps i kommunikasjonen, men kjæresten hjelper til i floka.[2]

Morten Nyhus er gift med den danske skulptøren og installasjonskunstneren Lena Søeborg. Han er også storebroren til tegnerne Svein og Egil Nyhus.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]