Monster (manga)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Monster er en japansk tegneserie, manga, av Naoki Urasawa, lisensiert av Big Comic Original i USA, utgitt av Shogakukan i Japan mellom 1994 og 2001, og nyutgitt i 18 tankōbon. En TV-serie av animerte fortellinger, tegnefilmanime, på 74 episoder ble vist på NTV i USA i Madhouses utgave i tidsrommet 7. april 2004 til 28. september 2005. Manga-utgaven er lisensiert til engelsk av Viz Communications og den første utgivelsen vil komme i februar 2006.

Historien[rediger | rediger kilde]

Serien følger dr. Kenzo Tenma (天馬賢三), nevrokirurgen, mens han forfølger som en ung psykopat kjent som Johan. Tenma hadde tidligere reddet dennes kone Tenma. Fortellingen progresjon skifter gjennom et antall ulike steder: det starter i Düsseldorf i Tyskland, passerer gjennom Berlin, Frankfurt am Main, Wiesbaden, polske byer, Budapest, byer i Tsjekkia og en rekke andre byer og landsbyer.

Kenzo Tenma jobber på Eislerhospitalet, hvor han blir satt høyest av alle kirurgene som jobber der. Han er også forlovet med direktørens datter, Eva Heinemann, noe som gjør at han også er nærmere direktøren enn andre. Men han har et moralsk dilemma:

Eisler prioriterer høytstående pasienter framfor gjennomsnittspasienten på grunn av pengegavene. En dag kommer en gutt med en kule i hodeskallen, Johan Liebert, til sykehuset sammen med sin mentalt forstyrrede søster, Anna. Mens Tenma forbereder seg på operasjonen, kommer borgermesteren som nettopp har fått et slag også inn på hospitalet. Det blir lagt press på Tenma til bryte av operasjonen for å operere borgermesteren. Tenma bestemmer seg for å trosse ordre og fortsetter operasjonen av Johan. Johan blir reddet, men samme natt dør borgermesteren. Tenma blir fortalt at han ikke kan vente seg noen flere forfremmelser, at han sitter fast i den stillingen han allerede er i. Han kan heller ikke overføres til noe annet sykehus. Alle dører er altså lukket for ham på grunn av direktørens pengegriskhet.

Da Tenma betror seg til Johan, og det glipper ut av ham at slike som direktøren heller burde vært døde. Neste morgen blir direktøren og hans to nærmeste medarbeidere funnet døde, drept med legemidler. Og den eneste som har noe å vinne på dette mordet, er Tenma....

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

  • (en) Monster (manga) – kategori av bilder, video eller lyd på Commons Rediger på Wikidata
  • Artikkelen har ingen egenskaper for filmdatabaser i Wikidata