Molly

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Molly
Gullfarget molly, hann
Nomenklatur
Poecilia sphenops
Valenciennes, 1846
Populærnavn
molly,
black molly
Hører til
Poecilia,
levendefødende tannkarper,
tannkarper
Økologi
Habitat: vann
Utbredelse: Mellom-Amerika

Molly er en populær akvariefisk. Villformen er en liten blekgrønn fisk som lever i brakkvann og kan bli opp til 6 centimeter lang.

Akvaristikk[rediger | rediger kilde]

Villformen har blitt ganske sjelden i handelen.

Tross sitt rykte som en bra nybegynnerfisk, er mollyen ganske krevende. Black molly som man kjøper i butikkene kommer ofte fra Singapore og er drettet i brakkvann, så de vil gjerne ha salttilskudd i vannet. De foretrekker et lyst og varmt akvarium, temperaturen bør ligge mellom 23 og 30℃, og akvariet bør ha en varmekolbe. Mollyen er i hovedsak en algeeter, men tar også bl.a. flakfôr. Mye planter er å foretrekke.

Av black molly har begge kjønn samme svarte farge, og de ser nesten like ut. Hunnen er litt større og rundere enn hannen, og hannen har vanligvis en større ryggfinne. Det er best å holde en hann sammen med tre-fire hunner. Den formerer seg lett hvis den får gode livsvilkår. Den føder levende yngel; omtrent en gang i måneden kan en hunn få opptil 100 yngel.

Det eksisterer en mengde farger, former og hybrider av mollyen, og på grunn av innavl kan den være følsom for sykdommer som hvitprikk.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]