DreamHack

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Fra Dreamhack 2004

Dreamhack (ofte forkortet DH) er verdens største offentlige demo- og datafestival. Vinterarrangementet 2004 hadde 5 272 deltakere og 5 852 PC-er koblet sammen i det som av Guinness rekordbok ble godkjent som verdens største LAN-party.

Dreamhack arrangeres i messeområdet Elmia i Jönköping i Sverige med en stab på 350 frivillige for å gjennomføre arrangementet. Det første Dreamhack ble arrangert i 1995 og forkortelsen for det ble DH95. Senere ble det 2 lan i året, Dreamhack Winter og Dreamhack Summer.

Dreamhack arrangeres i Skellefteå to ganger hvert år, vår og høst.

Begynnelsen[rediger | rediger kilde]

Det hele begynte som et kamerattreff i kjelleren på en grunnskole i Malung. De møttes for å bytte disketter, og for å vise frem sine ferdigheter i programmering, grafikk og musikk. Arrangørene Martin Öjes og Kenny Eklund skapte et par år senere et offentlig dataparty i skolekantina under navnet DreamHack og siden 1994 har det blitt avholdt årlig. Det har vært et utstrakt samarbeid mellom DreamHack og det tilsvarende norske arrangementet The Gathering.

Verdens største dataparty[rediger | rediger kilde]

På DreamHack Winter 2007 ble den siste verdensrekorden satt med 10 455 datamaskiner tilkoblet nettverket. DreamHack arrangeres av Dreamhack AB med hjelp av 350 frivillige funksjonærer (kalles Crew) oppdelt i ulike team som jobber med spesifikke oppgaver.

DreamHack består i dag av selve 'LAN-et' – To eller tre store rom hvor tusentalls besøkende har en fast plass med sin egen maskin. Det arrangeres spill- og demokonkurranser som også vises på storskjermer, gjerne med kommentarer til de viktigste kampene på spillsiden. DreamHack består også av utstillingen DreamExpo hvor forskjellige datafirma viser og lar deltagerne teste den seneste teknologien, delta i seminarer og forelesninger, stille opp i konkurranser o.l.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata