Mirko Deflorian

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Mirko Deflorian
Født19. mai 1980Rediger på Wikidata (43 år)
Cavalese
BeskjeftigelseAlpinist Rediger på Wikidata
NasjonalitetItalia
Moldova

Mirko Deflorian, Januar 2008

Mirko Deflorian (født 19. mai 1980 i Cavalese i Trentino) er en italiensk alpinist. Deflorian er også kjent som «championi del mondo» i Italia, og er en stor profil innenfor det italienske landslaget i alpint.

Idag er han den fysisk største alpinisten på det italienske landslaget. Ingen av de lette og smidige italienerne kan måle seg i ren fysikk med hans 186 cm og 95 kg. Mirko kjører for den italienske klubben G.S. Giamme Gialle, som er en av de største alpinklubbene i hele Italia.

Som 4 åring mistet han moren sin i et dramatisk ran i en bank i nabobyen Rima. Dette har helt klart vært med på å skape Deflorian som person i oppveksten.

Han startet sin alpinkarrière som 7-åring. Da ble han med sin far, Mario Deflorian (1933–2005), på alpintrening. Deflorian hadde en av klubbens grupper. I denne gruppa var det alpinister som klubben satset på. Deflorian viste allerede på det stadiet sitt skitalent, og var en av de raskeste når de kjørte. I 1997 kjørte Deflorian sitt første Europa Cup-renn. Der endte han som nr 43. Dette ble sett på som et sterkt resultat av de italienske trenerne, og han ble tatt inn i varmen sesongen etterpå.

Men det var ikke før i 2004-sesongen Deflorian fikk sitt store løft i europacupen. Da vant han sesongåpningen i storslalåm i finske Levi. Men det stoppet ikke med det. Senere samme måned fikk Deflorian prøve seg i World Cup, der kjørte han inn til en 5.-plass i Val d'lsere. Drøye to uker senere var Deflorian på plass i Alta Badia, der han fulgte opp med en 6.-plass. Etter denne supre sesongåpningen lå alt til rette for at Deflorian skulle få en super sesong i World Cup og Europa Cup.

Men slik gikk det ikke. I rennet i Alta Badia pådro Deflorian seg en kneskade og ble ute i to uker. Han kom tilbake og skulle bli med de andre alpinistene på det italienske laget på en ny rennrunde, men da kom kontrabeskjeden: Deflorian far, Mario Deflorian, hadde fått hjerteinfarkt og døde av dette. Deflorian så på tapet av sin far som tapet av en mentor, far, trener, treningspartner og venn. Deflorian kjører derfor alltid med en t-skjorte der han har bilde av seg selv som omfavner sin far. Deflorian slet i lang tid med depresjoner etter tapet av sin far. Han fikk hjelp av sin forlovede, Linda Gambino, til å komme over sorgen.

Det tok to år å få Deflorian tilbake på landslaget. Det har vært en hard kamp for den talentfulle alpinisten å komme tilbake, og han viste at han kommer for fullt på slutten av 2006/2007-sesongen i Kranjska Gora ved å ende på en 28.-plass. Dette var Deflorian første World Cup-poeng siden rennene i Alta Badia i 2004.

Idag bor Deflorian og hans forlovede i hjembyen Giamme. Her liker Deflorian seg godt, og sier at han vil bo resten av livet. Han blir allerede i en alder av 27 sett på som "nye" Tomba. Han har opparbeidet seg mange kontakter så langt i sin karrière. Den som har vist seg å være mest brukbar for Deflorian har vært kontakten med det tsjekkiske landslaget, der han har stiftet gode bekjentskaper med tsjekkiske Didier Défago.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]