Miho Takeda

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Miho Takeda
Født13. sep. 1976Rediger på Wikidata (46 år)
KyotoRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Synkronsvømmer, svømmerRediger på Wikidata
Utdannet ved Ritsumeikan-universitetetRediger på Wikidata
Ektefelle Eikei SuzukiRediger på Wikidata
Nasjonalitet JapanRediger på Wikidata

Miho Takeda (født 13. september 1976 i Kyoto) er en japansk synkronsvømmer som deltok i de olympiske leker 1996 i Atlanta, 2000 i Sydney og 2004 i Athen og

Takheda vant to olympiske sølvmedaljer i synkronsvømming under Sommer-OL 2000 i Sydney. Sammen med Miya Tachibana kom hun på andreplass i duett bak Olga Brusnikina / Maria Kisseleva fra Russland. Hun var også med på det japanske laget som kom på andreplass i lagkonkurransen bak Russland. De andre på laget var Ayano Egami, Raika Fujii, Yoko Isoda, Rei Jimbo, Miya Tachibana, Yoko Yoneda, Yuko Yoneda og Juri Tatsumi.

Fire år senere, under sommer-OL 2004 i Athen, vant hun på nytt to sølvmedaljer i synkronsvømming. Sammen med Miya Tachibana kom hun på andreplass i duett bak Anastasija Davydova / Anastasija Jermakova fra Russland. Hun var også med på det japnaske laget som kom på andreplass i lagkonkurransen bak Russland. De andre på laget var Michiyo Fujimaru, Kanako Kitao, Emiko Suzuki, Miya Tachibana, Saho Harada, Juri Tatsumi og Yoko Yoneda.

OL-medaljer[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]