Miho Takeda

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Miho Takeda
Født13. sep. 1976Rediger på Wikidata (47 år)
Kyoto
BeskjeftigelseSynkronsvømmer, svømmer Rediger på Wikidata
Utdannet vedRitsumeikan-universitetet
EktefelleEikei Suzuki
NasjonalitetJapan

Miho Takeda (født 13. september 1976 i Kyoto) er en japansk synkronsvømmer som deltok i de olympiske leker 1996 i Atlanta, 2000 i Sydney og 2004 i Athen og

Takheda vant to olympiske sølvmedaljer i synkronsvømming under Sommer-OL 2000 i Sydney. Sammen med Miya Tachibana kom hun på andreplass i duett bak Olga Brusnikina / Maria Kisseleva fra Russland. Hun var også med på det japanske laget som kom på andreplass i lagkonkurransen bak Russland. De andre på laget var Ayano Egami, Raika Fujii, Yoko Isoda, Rei Jimbo, Miya Tachibana, Yoko Yoneda, Yuko Yoneda og Juri Tatsumi.

Fire år senere, under sommer-OL 2004 i Athen, vant hun på nytt to sølvmedaljer i synkronsvømming. Sammen med Miya Tachibana kom hun på andreplass i duett bak Anastasija Davydova / Anastasija Jermakova fra Russland. Hun var også med på det japnaske laget som kom på andreplass i lagkonkurransen bak Russland. De andre på laget var Michiyo Fujimaru, Kanako Kitao, Emiko Suzuki, Miya Tachibana, Saho Harada, Juri Tatsumi og Yoko Yoneda.

OL-medaljer[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]