Midtnytt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Midnytt sendes fra Tyholt

Midtnytt er et norsk lokalt nyhetsprogram for TV som inneholder stoff fra Trøndelag. Programmet har gått siden 1995[1] og lages av NRK Trøndelag. Det sendes fra Tyholt i Trondheim fra kl. 18.45 til 19.00 mandag til fredag, og mandag til torsdag sender de også 20.55. Sendetiden er felles for alle NRKs distriktkontorers nyhetssendinger og er ca 13 minutter.

Tidligere inkluderte programmet også Møre og Romsdal, men de ble senere skilt ut som egen nyhetsregion.[1] Midtnytt var den tredje nyhetsprogrammet for NRK Lokal-TV, etter Vestlandsrevyen (1992) og Nordnytt (1994).[2]

Hver torsdag inngår debattprogrammet Folk i Midtnytt i Midtnytts sendeflate.[trenger referanse] Dette programmet sendes vanligvis fra kjøpesenteret City SydTiller.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b «Première for region-TV i Midt-Norge». Aftenposten. 15.11.1995. «Etableringen av "MidtNytt" supplerer nå NRKs lokale TV-sendinger "Vestlandrevyen" og "NordNytt", som ble etablert for henholdsvis fire og ett år siden. Det skal et tredvetall medarbeidere til for å fylle kvarteret før Dagsrevyen. 16 av de nye fjesene befinner seg i Trondheim. I tillegg har Stuevold folk i Ålesund, Molde og Steinkjer.» 
  2. ^ «Fire nye på lufta». Dagbladet. 22.2.1996. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]