Midt om natten

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Midt om natten er en dansk spillefilm fra 1984 med Kim Larsen og Erik Clausen i hovedrollene.

Om filmen[rediger | rediger kilde]

Handlingen er lagt til København sentrum, i en bygning der mange arbeid- og bostedsløse har søkt husly. Politikeren Kaj Buhmann (Poul Bundgaard) vil ha bygningen revet, fordi han mener den tilhører kommunen, og at beboerne heller bør plasseres andre steder. Politiet kommer, men den veltalende Arnold Jensen (Erik Clausen) får oppholdt politiet med tomprat, inntil politiet ikke orker å høre mer og drar fra stedet igjen.

Men politiet kommer tilbake om natten. De bryter seg inn og henter ut alle beboerne, bortsett fra Spacy (Allan Olsen) og Benny (Kim Larsen) som har barrikadert seg i første og femte etasje. Begge må til slutt hoppe ut av et vindu og ender på sykehus. Spacy har livstruende skader, mens Benny måtte på sykehus etter å ha blitt slått ned av politiet.

Når Benny utskrives, finner han og Arnold en gammel fabrikk og bosetter seg der. Stedet kaller de «Haveje». De livnærer seg som altmuligmenn (reparatører, dyrefangere, rørleggere og lignende).

Politikeren Buhmann vil ha menneskene ut, og det blir ikke bedre av at Arnold gjør narr av Buhmann i et debattprogram på direkte tv. I mellomtiden har Spacy dukket opp, men dør allerede morgenen etter av en overdose. I tillegg til dette får beboerne også problemer med en voldsbande, Rotterne.

Filmen inneholder noen av Kim Larsens mest kjente sanger, blant andre «Papirsklip» og «Susan Himmelblå».

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Aldersgrenser: Island 16, Norge og Danmark: 11, Sverige: 7

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]