Michel Becquet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Michel Becquet
Født4. februar 1954 (64 år)
Limoges
Utdannet ved Conservatoire national supérieur de musique et de danse
Beskjeftigelse Musikkforsker
Nasjonalitet Frankrike

Michel Becquet (født 1954) er en fransk trombonist og professor ved Lyonkonservatoriet. I ung alder spilte han piano og horn, undervist av sin far, en profesjonell hornist, før han gikk over til trombone i tiårsalderen. Etter flere års studier ved konservatoriet i Limoges, ble han som 15-åring opptatt ved Pariskonservatoriet, der han raskt fikk sin diploma.

I løpet av få år vant han alle de internasjonale konkurransene som var åpne for hans instrument (Genève, München, Praha og Toulon). Da han var 18 år ble han solotrombonist i Orchester de la Suisse Romande under Wolfgang Sawallischs ledelse, for noen år senere å begynne i den franske nasjonaloperas orkester i Paris.

I 1989 forlot han Parisoperaen til fordel for Hochschule für Musikk i Köln, der han brukte sin tid på å undervise og skrive. I 1990 inviterte Gilbert Amy ham til å bli leder for messingseksjonen ved Conservatoire National Supérieur de Musique der han ledet det 18-mannssterke ensemblet Cuivres Français. Siden har han tiltrådt Lyonkonservatoriet hvor han er professor i trombone og leder for messingseksjonen.