Michel Becquet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Michel Becquet (født 1954) er en fransk trombonist og professor ved Lyonkonservatoriet. I ung alder spilte han piano og horn, undervist av sin far, en profesjonell hornist, før han gikk over til trombone i tiårsalderen. Etter flere års studier ved konservatoriet i Limoges, ble han som 15-åring opptatt ved Pariskonservatoriet, der han raskt fikk sin diploma.

I løpet av få år vant han alle de internasjonale konkurransene som var åpne for hans instrument (Genève, München, Praha og Toulon). Da han var 18 år ble han solotrombonist i Orchester de la Suisse Romande under Wolfgang Sawallischs ledelse, for noen år senere å begynne i den franske nasjonaloperas orkester i Paris.

I 1989 forlot han Parisoperaen til fordel for Hochschule für Musikk i Köln, der han brukte sin tid på å undervise og skrive. I 1990 inviterte Gilbert Amy ham til å bli leder for messingseksjonen ved Conservatoire National Supérieur de Musique der han ledet det 18-mannssterke ensemblet Cuivres Français. Siden har han tiltrådt Lyonkonservatoriet hvor han er professor i trombone og leder for messingseksjonen.