Michael Brandsegg Nygård

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Michael Brandsegg Nygård
Født5. okt. 2005[1]Rediger på Wikidata (18 år)
Oslo[1]
BeskjeftigelseIshockeyspiller Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge[1]
SportIshockey[1]

Michael Brandsegg-Nygård (født 5. oktober 2005, også kjent som Drosja jr eller bare Drosj) er en norsk ishockeyspiller som fra 2022 spiller for Mora IK etter å ha spilt i Vålerenga Hockey. Han er sønn av den norske ishockeyspilleren Kjell Richard Nygård (bedre kjent som Ricky) som har spilt nærmere 750 kamper for vålerenga.[2]

Tidlig karriere[rediger | rediger kilde]

Michael viste alltid fram sitt lovende talent, allerede som 13 åring fikk Michael vist seg litt fram for Vålerenga u16 hvor han spilte 4 kamper og endte opp med 3 målpoeng (2 mål 1 assist) Michael fortsatte å imponere alle medspillere å trenere hvor han sesongen senere (som 14 åring) spilte 15 kamper for Vålerenga u18 hvor han endte med 7 målpoeng (3 mål og 4 assist) men det var ikke akkurat hvor Michael viste seg fram mest, det var nemlig for Vålerenga u16 hvor han også spilte 15 kamper, men her endte han på 30 målpoeng (14 mål og 16 assist). Michael trengte bare å vente en sesong før han fikk sin debut for Vålerenga u21, men selvom han bare spilte 2 kamper i en sesong hvor Covid 19 stoppet sesongen imponerte han svær for Vålerenga u18 hvor han endte med 21 målpoeng (16 mål og 5 assist) på bare 8 kamper, det er en stor prestasjon for hvem som helt i ligaen, men spesielt for unge Michael som skulle fylle 15 midt i sesongen. Neste sesong er sesongen hvor Michael får gjennombruddet, han får sjansen til å spille fast u20 allerede som 15 åring denne sesongen kom poengene til Michael hvor han på 7 u18 kamper fikk han 19 målpoeng (10 mål 9 assist) på u20 nivå var prestasjonene større. På 25 kamper endte Michael på hele 42 poeng (24 mål 18 assist) men ett av de største høydepunktet i Michael sin hockey karriere kom i NM finalen med u20 hvor han i overtid scorer målet som gjør at Vålerenga u20 vinner Norges Mesterskapet i ishockey. Det å vinne NM med u20 var ikke det eneste høydepunktet for Michael denne sesongen, allerede en måned etter å ha fylt 16 gjorde Michael sin A-lags debut, Michael fikk 8 kamper på A-laget og med svært lite spilletid i de fleste kampene fikk Michael aldri sitt første mål for moderklubben.

Et svensk eventyr[rediger | rediger kilde]

Etter en enorm fjor sesong var alle spente på om Michael kom til å signere en kontrakt med Vålerenga sitt A-lag eller ta steget ut av lille hockey Norge og til en klubb i utlandet. Valget Michael tokk var å flytte hjemme fra og flytte inn i en leilighet i Mora med kompis og lagkamerat Lukas Pettersen Finkenhagen. Mange trodde at Michael ville bruke litt tid på å bli vant til det å bo alene og en helt ny liga, men som Michael alltid gjør viser han hvor god han er før julen 2022 hadde Michael 29 målpoeng (13 mål 16 assists) på 26 kamper i Sveriges hardeste junior liga J20. Kun en uke etter at Michael fylte 17 fikk han beskjed om at han skulle være med Mora sitt A-lag og få gjøre sin debut i HockeyAllsvenskan som er nest høyeste nivået i svensk hockey. Michael viste seg bra fram og har siden debuten fått 11 kamper hvor han står med 3 poeng (1 mål og 2 assist).

Landslaget[rediger | rediger kilde]

Ingen innenfor Norskhockey hadde glemt hvem Michael var, etter en ordentlig bra start i mora ble Michael sammen med sin lagkamerat Petter Vesterheim tatt ut til Norges A-Landslag i Meca hockeygames kun en måned etter 17 årsdagen. Michael imponerte svær selvom han endte med 2 kamper og ingen målpoeng. Men det var ikke alt han skulle med det norske hockey landslaget denne sesongen siden 1 måned senere var det duket for u20 vm hvor vinneren av turneringen rykker opp ril den største divisjonen og kommer til å møte de største hockey nasjonene i verden. Turneringen starter ikke helt som Michael skulle ønske men tar seg opp etterhvert og viser seg fram i den kampen det gjelder mest, nemlig Norge mot Kasakhstan, dette er en kamp hvor Norge trenger å vinne eller spille uavgjort for å rykke opp, og på tross av at Michael kanskje ikke hadde den turneringen han ønsket får han 3 viktige målpoeng (1 mål 2 assist) i en 5-3 seier som var mer en nokk for at Norge Skulle klare å rykke opp til A VM i 2023.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c d Elite Prospects, Eliteprospects.com spiller-ID 619176, besøkt 17. januar 2023[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ https://www.eliteprospects.com/player/619176/michael-brandsegg-nygard

Nitten: https://www.nitten.no/blogg/michael-17-debuterte-for-mora-egentlig-litt-overrasket

Tv2: https://www.tv2.no/a/15356007

https://www.tv2.no/a/15262039

VårtOslo: https://vartoslo.no/allsvenskan-bydel-gamle-oslo-jordal-amfi/valerenga-gutten-michael-17-med-hockeysukess-i-sverige-det-har-gatt-mye-raskere-enn-jeg-dromte-om/415400

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

  • Artikkelen har ingen egenskaper for sosiale medier i Wikidata