Michael (2011)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Michael (film fra 2011))
Hopp til navigering Hopp til søk
Michael
Generell informasjon
SjangerDramafilm
Prod.landØsterrike Østerrike
Utgivelsesår2011
Lengde96 min.
SpråkTysk
Aldersgrense15 år (Norge) (Norge)
Bak kamera
RegissørMarkus Schleinzer
ManusforfatterMarkus Schleinzer
ProdusentNicolaus Geyrhalter, Markus Glaser, Michael Kitzberger, Wolfgang Widerhofer
Foran kamera
MedvirkendeMichael Fuith, David Rauchenberger, Christine Kain, Ursula Strauss, Victor Tremmel, Gisella Salcher m.fl.
Eksterne lenker
Offisielt nettsted Redigere på wikidata
Hovedrolleinnehaveren Michael Fuith og regissøren Markus Schleinzer fotografert under Österreichischer Filmpreis 2012 i Wien.

Michael er en spillefilm fra Østerrike regissert av Markus Schleinzer. Filmen hadde premiere under Filmfestivalen i Cannes i 2011. Den handler om samlivet mellom den enslige, pedofile 35-åringen Michael i dagens Østerrike og tiåringen Wolfgang som han holder innesperret i kjelleren.

Den dramatiske, men samtidig stillferdige og distansert dokumenterte historien er inspirert av tilfellet med Natascha Kampusch som ble bortført som tiåring i 1998, og holdt fanget av en kidnapper i over åtte år før hun klarte å flykte.

Norske anmeldelser[rediger | rediger kilde]

Michael fikk gjennomgående gode kritikker som seriøs dramafilm da den hadde premiere i Norge. Adresseavisas anmelder beskrev den som en «provoserende nøktern, men likevel rystende skildring av en pedofil med et barn i kjelleren»[1], mens Aftenposten skrev «I Michael blir det stilt spørsmål som etter 22.7. virker svært relevante»[2]. Dagbladets anmelder mente «kvalitetene i pedofilifilmen «Michael» ikke veier helt opp for ubehaget ved å se den»[3] og Stavanger Aftenblad kalte Michael «nok en ekkel film fra Freuds hjemland. Enda en østerriksk film om sjuk seksualitet.»[4]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]