Hopp til innhold

Mercedes-Benz SLS AMG

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Mercedes-Benz SLS AMG
ProdusentMercedes-Benz
Produsert2010
KlasseSportsbil / Grand tourer
KarosserityperTodørs coupé
Todørs cabriolet
Forgjenger(e)Mercedes-Benz SLR McLaren
Efterfølger(e)Mercedes-AMG GT
Nettsted Offisielt nettsted
Tekniske data
Lengde4,638 mm
Bredde1,939 mm
Høyde1,262 mm
Motor6,208 L V8
Akselavstand2 680 millimeter
Vekt1,620 kg kg

Mercedes-Benz SLS AMG er en bilmodell av Grand tourer-typen fra den tyske bilprodusenten Mercedes-Benz. Det er den første Mercedes-modellen som er fullt utviklet av underavdelingen Mercedes-AMG, og erstatter Mercedes-Benz SLR McLaren. Mercedes-Benz beskriver SLS AMG som en etterfølger til 1950-tallets Mercedes-Benz 300SL, ikke minst på grunn av måkevingedørene, som de to modellene har til felles.

Bilen ble presentert første gang på bilmessen i Frankfurt am Main i 2009, og vil være tilgjengelig for kunder fra våren 2010. I Europa koster bilen 177 310 euro, mens den i Norge har en pris på 2,9 millioner kroner. Bilen brukes også som sikkerhetsbil i Formel 1 i 2010.

Design[rediger | rediger kilde]

SLS AMG er utviklet for å være en moderne variant av den klassiske Mercedes-modellen 300SL Gullwing. Bilen har derfor et langt panser, kupéen er plassert svært langt bak – rett foran bakakselen – og bilens hekk er svært kort. Coupévarianten av SLS AMG er også utstyrt med måkevingedører, som svinger oppover, i stedet for såkalte sommerfugldører som på SLR McLaren – som svinger opp og frem. Ved en rundvelt kan begge dørene løsnes fra bilen slik at passasjerene kan komme seg ut av bilen.

SLS AMG med elektrisk drift[rediger | rediger kilde]

Mercedes-Benz planlegger også en elektrisk utgave av SLS AMG. Denne modellen inneholder fire elektriske motorer på hvert hjul, med en kombinert effekt på 392 kW og 800 Nm. Batteriene er væskekjølte litium ion-batterier på 400V.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]