Hopp til innhold

Memurubu

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Elven Muru renner ut i innsjøen Gjende ved Memurubui Jotunheimen.
Kartriss av innsjøen Gjende med turisthyttene Gjendesheim (Den norske turistforening, DNT) , Memurubu (privat) og Gjendebu (DNT).
Fra stien mellom Gjendebu og Memurubu (midt i bildet) ved Gjende og med Besseggen bak

Memurubu (oppført 1872) er en turisthytte som ligger øst i Jotunheimen, i Lom kommune. Det er en vanlig start eller avslutning på turen over Besseggen, der mange velger å overnatte. Hvert år går rundt 40 000 mennesker turen over Besseggen.[trenger referanse]

Memurubu ligger nederst i Memurudalen, ved den nordlige bredden av Gjende ved utløpet til elva Muru. Den var den fjerde turisthytte oppført av Den norske turistforening (DNT) og ligger midt mellom foreningens hytter Gjendesheim og Gjendebu.[trenger referanse] På Memurubu er det totalt 150 sengeplasser fordelt på 2- og 4-sengsrom.[trenger referanse] Hytta er nå på private hender. Det er i tillegg muligheter for å bo i telt utenfor Memurubu.

Det er muligheter for flere toppturer i området rundt Memurubu. Surtningssue på 2368 moh og Besshøe 2258 moh er noen av dem. Bukkelægret er en annen, luftig turmulighet mellom Memurubu og Gjendebu. Det er også mulig å gå i slakere terreng opp Memurudalen til Memurubre. Man kan også gå langs vannet til Gjendesheim på ca 3,5-4 timer.

I området rundt Memurubu er det fine fiskemuligheter. De vanligste stedene for fiske er i Gjende og Memurutunga. Memurutunga ligger ca. 1,5 time fra Memurubu mot Bukkelægret.

Det er båtforbindelse med flere daglige avganger mellom Gjendeosen og Memurubu, og mellom Memurubu og Gjendebu. Det er også mulig å ta utflukter med Gjendebåten.

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]