Melbourne Cricket Ground

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Koordinater: 37°49′12″S 144°59′0″Ø

Melbourne Cricket Ground
MCG August 2007.jpg
Land Australia
Eier Victorian Government
Drift Melbourne Cricket Club
Brukere Australian Football League
Australias herrelandslag i cricket (Cricket)
Underlag Naturgress
Kapasitet 100 000
Historiske årstall
Påbegynt:
1853
Åpnet:
1854

Melbourne Cricket Ground (MCG) er et cricketstadion i Melbourne i Victoria som brukes av Australian Football League. Stadionet har en publikumskapasitet på 100 000. Internasjonalt er stadionet best kjent som hovedarena for Sommer-OL i 1956 og Samveldelekene i 2006. Stadionet er også en av de best kjente cricketarenaene i verden med godt besøkte andre juledags (Boxing day) cricket-test mellom Australia og England.

MCG er en viktig arena i norsk friidrettshistorie, da det var her, under Sommer-OL i 1956, at den norske spydkasteren Egil Danielsen satte verdensrekord med 85,71 og dermed vant gullmedaljen.

Stadionet ligger i Yarra Park i bydelen East Melbourne rett sør-øst for Melbourne sentrum og er del av Melbournes sportsområde (sports precinct) sammen med de nærliggende arenaene Rod Laver Arena, AAMI Park, Olympic Park Stadium og Hisense Arena. I tillegg ligger Richmond Tigers gamle hjemmebane og nåværende treningsbane Punt Road Oval i den andre enden av Yarra Park fra MCG.

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

australiastubbDenne australiarelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.